Bellek eş anlamlısı nedir

Bellek eş anlamlısı nedir
Bellek kelimesinin eş anlamı nedir, bellek nedir, bellek TDK anlamı nedir, bellek kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bellek kelimesi yaygı bir kullanım alanına sahiptir. Ayrıca bellek kelimesi eş anlamlı sözcüğü olan bir kelimedir. Bellek kelimesinin eş anlamlısı hafıza olarak belirtilmektedir. Öğrenilmiş ya da yaşanmış konuları, bunların geçmişle ilgisini bilinçli olarak zihninde saklama gücü anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. İnsanların hatırlamasını ve öğrenmesini sağlayan özelliktir.

Bellek kelimesinin eş anlamlısı nedir

Bellek kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Hafıza, Dağarcık, Akıl, Zihin, Yaddaş, Kafa

Bellek TDK anlamı nedir

1. isim, ruh bilimi Yaşananları, öğrenilen konuları, bunların geçmişle ilişkisini bilinçli olarak zihinde saklama gücü, dağarcık, akıl, hafıza, zihin.
2. isim, bilişim Bir bilgisayarda, programı değişmeyen verileri, yapılacak iş için gerekli olan ara sonuçları toplayan bölüm.

Bellek kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Böylelerini dinlediğimizde belleğimizde sözleri hiç mi hiç kalmaz." - Salâh Birsel
  • Bilgisayar belleğinin bozulması işlerimizi alt üst etti.
  • Belleklerinizi tazeleyin ve bu durumun bir daha yaşanması karşısında ne yapacağınızı öğrenin.
  • Hayvanların bellekleri insanların belleklerine göre zayıftır.

Etiketler :
19
127
13
11
8
13
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.