Beşiktaş-Karagücü basketbol maçında takımın attığı 110 sayının tamamını tek başına atan basketbolcu kimdir

Beşiktaş-Karagücü basketbol maçında takımın attığı 110 sayının tamamını tek başına atan basketbolcu kimdir
1957'de Beşiktaş forması ile çıktığı Beşiktaş-Karagücü basketbol maçında takımın attığı 110 sayının tamamını tek başına atan basketbolcu kimdir sorusunun cevabını vereceğiz. 1957'de Beşiktaş maçında 110 sayı atan basketbolcu kimdir?

Kim Milyoner Olmak İster 27 Mayıs 2017 Cumartesi 677. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Tuğba ACAR İstanbul'tan katılıyor, Ana Sınıfı Öğretmeni.

Soru : 1957'de Beşiktaş forması ile çıktığı Beşiktaş-Karagücü basketbol maçında takımın attığı 110 sayının tamamını tek başına atan basketbolcu kimdir 

A- Mehmet Baturalp

B- Hüdai Budanur

C- Efe Aydan

D- Erman Kunter

Doğru Cevap: Hüdai Budanur

Soruya cevap vermedi ve 60.000 TL kazandı.

Budanur'un 110 sayılık unutulmayan rekoru

Beko Basketbol Ligi hafta sonu 47. yaşına girerken, Türk basketbolunda birçok “ilk”ler ve ilginç rekorlar bulunuyor.
Türk basketbol tarihinin en önemli yıldızlarından Erman Kunter, 153 sayıyla, bir maçta en fazla sayı atan oyuncu oldu. Fenerbahçe'de forma giyen Kunter, 1988 yılında sarı-lacivertlilerin Hilalspor'u 175-101 yendiği maçta 153 sayı atarak rekor kırarken, ilk yarıda attığı 81 sayıyla da, bir devrede en fazla sayı üreten basketbolcu olarak da tarihe geçti.
 
Yeni sezonda Beşiktaş'ın başantrenörü olan Erman Kunter, 2009-2010 sezonunda Cholet'i Fransa Birinci Basketbol Ligi şampiyonu yaparak, antrenör olarak da bir ilke imza attı. Kunter, yabancı bir takımın başında lig şampiyonluğu yaşayan ilk ve tek Türk antrenör oldu.
 
Budanur'un rekoru
 
Beşiktaşlı Hüdai Budanur da kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. 1957 yılında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan İstanbul Ligi maçında Beşiktaş, İstanbul Karagücü'nü 110-56 yenerken, Budanur, siyah-beyazlıların 110 sayısını da tek başına attı.
 
Eski adıyla Deplasmanlı Erkekler Basketbol 1. Ligi, son dönemdeki ismiyle Beko Basketbol Ligi hafta sonu 47. yaşına girerken, Türk basketbolunda birçok “ilk”ler ve ilginç rekorlar bulunuyor.
 
Oyunculuk kariyerini bu yıl sonlandıran Mirsad Türkcan, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan ilk Türk basketbolcusu olarak tarihe geçti. 1998 yılında ilk kez Houston Rockets'e transfer olan Mirsad, NBA'de fazla oynama şansı bulamadı. 2001-2002 sezonunda CSKA Moskova takımında forma giyen Mirsad Türkcan, Avrupa Ligi normal sezonunda en değerli oyuncu (MVP) seçilen ilk Türk basketbolcu oldu.
 
Mirsad Türkcan, Fenerbahçe Ülker'in 3 Ocak 2008'de deplasmanda İtalya'nın Lottomatica Roma ile yaptığı maçta 1000 ribaunt barajını aşarak, ULEB Avrupa Ligi tarihine geçti. Basketbolda 2000 yılından bu yana düzenlenen Avrupa Ligi'nde 1000 ribaunda ulaşan ilk oyuncu olan Mirsad Türkcan, Lottomatica Roma karşısında 13 ribaunt alarak, toplam ribaunt sayısını 1007'ye taşımıştı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum