Bilge Kağan ve Kültigin Abideleri’ni yazan kişi kimdir

Bilge Kağan ve Kültigin Abideleri’ni yazan kişi kimdir
Bulmacada Bilge Kağan ve Kültigin Abideleri’ni yazan kişi kimdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan Bilge Kağan ve Kültigin Abideleri’ni yazan kişi kimdir sorusunun yanıtı 11 harflidir cevaba YOLLUĞ TİGİN yazabilirsiniz.

Yolluğ Tigin kimdir

Yollıg Tigin ya da tahta oturduktan sonraki adıyla Ay Kağan Türkçenin Tonyukuk'tan sonra bilinen ilk yazarı ve İkinci Göktürk Kağanlığı'nın 5. kağanıdır. Bir Göktürk hükümdarı olmasına rağmen Türkiye Türkçesinde "Ay Kağan" değil "Yollıg Tigin" olarak bilinir. Bunun nedeni henüz bir tigin (prens) iken yazdığı Göktürk Yazıtları'nda "Yollıg Tigin" adını kullanmasıdır. Tonyukuk Yazıtı ile birlikte Bilge Kağan ve Köl Tigin yazıtları; Türk siyasi tarihinin dayandırıldığı ilk Türkçe belgeler olduğu için, Yollıg Tigin; hükümdarlığından çok sanatçı yönüyle ön plana çıkmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.