Bir dönem devlet olan Hatay Cumhuriyeti bayrağının günümüz Türk bayrağıyla tek farkı hangisidir

Bir dönem devlet olan Hatay Cumhuriyeti bayrağının günümüz Türk bayrağıyla tek farkı hangisidir
Bir dönem devlet olan Hatay Cumhuriyeti bayrağının günümüz Türk bayrağıyla tek farkı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kendi Düşen Ağlamaz 23 Mart Perşembe Yarışma Sorusu;

Damar Yolu Grubu Yarışmacıları Gözde, Talip ve Gökhan;

100.000 TL'lik 7. Soru : Bir dönem devlet olan Hatay Cumhuriyeti bayrağının günümüz Türk bayrağıyla tek farkı hangisidir 

A- Yıldızının içi kırmızıydı 100.000 TL

B- Yıldızı yoktu

Doğru Cevap: Yıldızın içi kırmızıydı

Final sorusuna doğru cevap verdiler ve 100.000 TL kazandılar.

hatay-bayragi.jpgHatay Devleti (Fransızca: État du Hatay, Arapça: دولة هتاي Devlat Hatay), İskenderun Sancağı'nın 7 Eylül 1938'de bağımsızlığını ilan etmesi ile kurulmuş olan Türk devleti. 29 Haziran 1939 günü devletin yasama organı olan 22 üyesi Türk olan 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisi'nin aldığı karar gereği Türkiye'ye katılmış ve Hatay ili olmuştur.

1937'de Milletler Cemiyeti kararıyla Hatay sorununun çözümü için kurulmuştur. Devletin kuruluşu Hatay Millet Meclisi'nin 2 Eylül 1938 tarihli kararıyla ilan edilmiştir. Devlet başkanlığına Tayfur Sökmen, meclis başkanlığına Abdülgani Türkmen, başbakanlığa ise Abdurrahman Melek seçilmiştir. Devletin resmî dili Türkçe, ikinci dili ise Fransızca olmuştu ancak Arapça eğitim veren okullar Arapça eğitime devam edeceklerdi. Kuruluş taslağında iç işlerinde bağımsız olarak düşünülmüş; dış ilişkiler, mali ilişkiler, gümrüklerin ve toprak bütünlüğünün Fransa ve Türkiye tarafından denetim ve güvence altına alınmasına karar verilmişti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum