Bu hafta vizyona giren filmler - 23 Aralık

Bu hafta vizyona giren filmler - 23 Aralık
Bu hafta da gösterime giren filmleri yine sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 4 yerli, 1’i animasyon 5 yabancı olmak üzere 9 yeni film girdi.

İşte 23 Aralık’ta vizyona giren filmler fragmanlarını izle;

1) Assassin's Creed
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Süre: 83 dk.
Yönetmen: Justin Kurzel
Oyuncular: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Ariane Labed
Senaryo: Michael Lesslie, Adam Cooper, Bill Collage
Yapımcı: Michael Fassbender , Arnon Milchan

Filmin konusu: Ölüme mahkum edilmiş bir suçlu olan Callum Lynch (Michael Fassbender), Abstergo Industries adında çok zengin bir şirket tarafından ele geçirilir. Şirketin büyük yatırım yaptığı Animus Projesi, kişilerin atalarından kalan ve genlerine işlenmiş hatıra ve yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Callum Lynch, 15. yüzyıl İspanyol Engizisyonu döneminde Suikastçiler adıyla bilinen bir örgütlenmenin üyesi olan Aguilar de Nerha'nın akrabası olduğunu öğrenir ve onun hatıralarıyla yeniden yüzleştirilir. Bu esnada atasının olağanüstü yetenekleriyle donanan Lynch, Suikastçiler'in o dönemki en büyük düşmanı olan Tapınakçılar'ın günümüzdeki temsilcileriyle mücadele etmeye hazır hale gelecektir.

2) Gizli Güzellik
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram
Süre: 94 dk.
Yönetmen: David Frankel
Oyuncular: Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Edward Norton, Helen Mirren
Senaryo: Allan Loeb
Yapımcı: Anthony Bregman, Allan Loeb

Filmin konusu: Başarılı reklamcı Howard Inlet (Will Smith) kızını kaybettiği günden sonra hayata küsmüştür. İş arkadaşlarının onu yeniden hayata motive etme çabaları boşa gitmektedir. Sonunda Howard iyice içine kapanarak evrene mektuplar yazmaya başlar, "Sevgi"ye, "Zaman"a ve "Ölüm"e... Bunu öğrenen arkadaşları, Howard'ı yeniden hayata döndürmek için iyi düşünülmüş bir plan yaparlar, bu 3 soyut kavram, ete kemiğe bürünmüş bir şekilde karşısına çıkacak, Howard'a hayatla ilgili yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışacaklardır.

3) Florence
Yapımı: 2016 - ABD, İngiltere
Tür: Biyografi, Dram, Komedi
Süre: 110 dk.
Yönetmen: Stephen Frears
Oyuncular: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda
Senaryo: Nicholas Martin
Yapımcı: Michael Kuhn , Tracey Seaward

Filmin konusu: Çok zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), bir müzik salonu sahibi olmasının yanında müziğe gerçekten tutkuyla bağlı biridir. Babasından kalan yüksek mirasın da verdiği güvenle opera şarkıcısı olmaya heveslenir. Ancak bir sorun vardır, Jenkins'in korkunç bir sesi olduğu gibi müzik ve nota hissiyatı da son derece zayıftır. Yine de eşi St. Clair Bayfield (Hugh Grant) ve piyanist Cosmé McMoon (Simon Helberg) ona ellerinden gelen tüm yardımı yapacaktır.
Filmde 1868 – 1944 yılları arasında yaşamış Florence Foster Jenkins'in gerçek hikayesi anlatılıyor.

4) Dönerse Senindir
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi, Romantik
Süre: 109 dk.
Yönetmen: Erol Özlevi
Oyuncular: Murat Boz, İrem Sak, Yasemin Allen, Serhat Özcan, Uraz Kaygılaroğlu
Senaryo: Gizem Elçi, Oğulcan Türe
Yapımcı: Timur Savcı, TAFF Pictures

Filmin konusu: Reklam fotoğrafçılığı yapan Mehmet (Murat Boz), çok sevdiği ve hayatının aşkı diye nitelediği sevgilisi Selin'den (Yasemin Allen) ayrıldıktan sonra kalbini tekrar kazanabilmek için elinden ne geliyorsa yapmaya karar verir. Bu amacına ulaşabilmek için arkadaşı Defne'den (İrem Sak) de yardım isteyecektir.

5) Meçhul Kız
Yapımı: 2016 - Belçika
Tür: Dram
Süre: 113 dk.
Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Oyuncular: Adele Haenel, Jérémie Renier, Olivier Gourmet, Fabrizio Rongione, Thomas Doret
Senaryo: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Yapımcı: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Diğer Adı: The Unknown Girl

Filmin konusu: Genç bir doktor olan Jenny Davin (Adèle Haenel), kariyerinde hızlı bir yükselişin peşindedir. Bir akşam mesai saatinden sonra çalan kapıyı açmaz, kısa bir süre sonra kapısına gelen kişinin genç bir kadın olduğunu ve nehir kenarında ölü bulunduğunu yetkililerden öğrenir. Müthiş bir vicdan azabı içinde kimliği belirlenememiş kızın kim olduğunu öğrenebilmek için bir dedektif gibi araştırmalara başlar.

6) Hasret Bitti
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi, Romantik
Süre: 101 dk.
Yönetmen: Ayhan Özen
Oyuncular: Ceyda Ateş, Haldun Boysan, Kemal Uçar, Ferdi Sancar, Müge Esmeray
Senaryo: Zeynep Yalgın
Yapımcı: Özcan Asıltürk

Filmin konusu: Yıllardır Almanya’da gurbetçi olarak yaşayan Bitti ailesi, baba Halim Bitti’nin Alman damat korkusu nedeniyle yaptığı baskılar sonucunda Türkiye’ye kesin dönüş yapar. Aileyi Şahane Bitti’nin kardeşi, çocukların dayısı ve Halim’in kardeşi gibi sevdiği kayınbiraderi Çetin Ceviz karşılar. İsminin aksine son derece saf, iyi niyetli, biraz işgüzar ve beceriksiz bir genç olan Çetin bugüne dek herhangi bir düzen kuramamıştır. Hayattaki tek akrabaları olan ablası, eniştesi ve çocukların gelişine çok sevinir. Bundan sonra hep beraber olacaklardır. Çetin oldum olası küçük bir restoran açmak isteyen eniştesi için daha O Almanya’da iken harika bir yer bulmuştur. Üstelik sahipleri de çok iyi insanlardır; Amerika’da yaşayan iş adamı Mutlu Pektemiz ve onun güzel kız kardeşi Duru. Çetin ve Duru arasında kısa sürede bir aşk başlar. Ancak Duru’nun asıl kimliğini öğrenen Çetin büyük bir şok yaşayacaktır. Bu geçmişten gelen sırla herkesin hayatı değişecektir.

7) Değiştir Bakalım
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 103 dk.
Yönetmen: Eda Fatma Gürbüz
Oyuncular: Tuğçe Karaoğlan, Nilgün Kasapbaşoğlu, Arman Kutman, Merve Altınkaya, İnci Pars
Senaryo: Nehir Aksu, Hakan Göksu

Filmin konusu: Kasabada yaşayan kadınlar ve erkeklerin yer değiştirmesiyle başlayan olaylar, bir komedinin başlangıcı olur. Artık kadınlar evin reisi, erkekler yuvayı kuran birer dişi kuştur. Askere bile kadınlar gitmektedir. Hatta mafyalar bile artık kadındır. Erkeklerin durumu ise gazete haberlerine manşet olacak türdedir. Kasabada kadın-erkek ilişkisi ekseninde eğlenceli ve komik durumlar ortaya çıkacaktır.

8) Kartopu Savaşları
Yapımı: 2015 - Kanada
Tür: Animasyon, Aile, Komedi
Süre: 80 dk.
Yönetmen: Jean-François Pouliot, François Brisson
Seslendirenler: Sema Kahriman, Didem Atlıhan, Özgür Özdural, Fatih Özkul, Arda Tümer
Senaryo: Danyèle Patenaude, Roger Cantin
Yapımcı: Marie-Claude Beauchamp
Diğer Adı: La guerre des tuques

Filmin konusu: Kış tatilini eğlenerek geçirmek isteyen ve küçük bir köyde yaşayan çocuklar, büyük bir kartopu savaşı yapmaya karar verirler. İki gruba ayrılırlar, birinin lideri 11 yaşındaki Luke, diğerininki ise yine aynı yaştaki, köye yeni gelen Sophie'dir. Sophie'nin ekibi, kendilerine kardan bir şato inşa ederler, tatil sonunda şato kimin elinde olursa o kazanacaktır. Ancak eğlenceli başlayan iki taraf arasındaki rekabet, zamanla sürtüşmelere yol açar. Hep birlikte eğlendikleri günlere dönebilmek için yine birlikte hareket etmeleri gerekecektir.

9) Siyah Karga
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 98 dk.
Yönetmen: M. Tayfur Aydın
Oyuncular: Şebnem Hassanisoughi, Aydın Orak, Mehmet Ünal, Aziz Çapkurt, Ayhan Eren
Senaryo: M. Tayfur Aydın

Filmin konusu: Ailesinin karşı çıkmasına karşın oyuncu olabilme hayalinin peşinden giden İranlı Sara (Şebnem Hassanisoughi) Paris'e yerleşmiş, çektiği filmler yüzünden de İran hükumeti ve ailesi tarafından istenmeyen kişi ilan edilmiştir. Ailesiyle uzun yıllar kopuk yaşadıktan sonra babasının ölmek üzere olduğunu bildiren bir mektup alır. Ülkesine girmesi yasaklanmasına karşın tüm riskleri göze alarak kaçak yollarla Türkiye üzerinden gitmeye karar verir, nitekim babası Türkiye sınırına yakın bir köydedir. Bu nedenle turist rehberi Yılmaz ile anlaşarak Hakkari'ye gelir. Burada kaçakçılarla birlikte dağlık yollardan İran'a girme çabaları, hiç beklemediği kadar zorlu geçecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.