Bunlar kalp düşmanı yiyecekler

Bunlar kalp düşmanı yiyecekler
Kırmızı etten üretilen salam, sucuk, sosis gibi ürünleri tüketenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riski artıyor.

Salam, sucuk ve sosis gibi işlenmiş et ürünlerini tüketen kişilerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin, bu ürünleri yemeyenlere göre daha yüksek olduğu belirlendi. İsveç’te 45 ila 49 yaşları arasında, kalp sağlığıyla ilgili herhangi bir sorunu bulunmayan 37 bin erkek üzerinde yapılan 12 yıllık araştırmadan elde edilen veriler hayret verici.

Kalp krizi riski 2 kat fazla

1998 yılında araştırma kapsamına alınan erkeklerden, o günkü sağlık durumları, beslenme alışkanlıkları ve hayat tarzları hakkında ayrıntılı bilgi vermeleri istendi. 12 yıl sonra uzmanlar, düzenli olarak işlenmiş et ürünü tüketen 3 bin erkeğin kalp krizi geçirdiğini ve bunlardan 266’sının hayatını kaybettiğini belirledi. Verilere göre, aşırı miktarda salam, sosis ve sucuk tüketen erkekler, asgari oranda bu ürünleri tüketenlere göre iki kat daha fazla kalp krizi riskinden ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. 

Diğer bir yandan uzmanlar, aynı araştırmayı kadınlar üzerinde de yürütürken, tuz, nitrat vb. katkı maddesi içeren işlenmiş kırmızı et ürünlerinin haftada sadece bir veya iki kez tüketilmesini öneriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.