Bursa'da bulunan çinileri ile meşhur olan cami hangi Osmanlı Padişahı tarafından yaptırılmıştır

Bursa'da bulunan çinileri ile meşhur olan cami hangi Osmanlı Padişahı tarafından yaptırılmıştır
Bursa'da bulunan çinileri ile meşhur olan cami hangi Osmanlı Padişahı tarafından yaptırılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bursa'da bulunan çinileri ile meşhur olan cami hangi Osmanlı Padişahı tarafından yaptırılmıştır 

A- Osman Gazi

B- I. Murat

C- Yıldırım Bayezid

D- Çelebi Mehmet

Doğru Cevap: Çelebi Mehmet

Bursa Yeşil Camii hangi padişah tarafından yaptırılmıştır?

Bursa Yeşil Camii, Bursa’da ilk dönem Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan bir tarihi yapı. Caminin ünü, çini kaplamalarından gelir.

Cami, adını verdiği Yeşil semtindedir; Yeşil külliyesi yapılarındandır. “Yeşil” adını, bir zamanlar minarelerinde bulunan yeşil renk ağırlıklı süslemelerinden aldığı düşünülür. Halen aktif olarak kullanılan caminin kapasitesi 2000 kişidir.
Kuzey cephe ortasındaki taç kapısında bulunan Arapça kitabeye göre mimarı Hacı İvaz b. Ahî Bayezıt (Hacı İvaz Paşa); bitirildiği tarih Aralık 1419’dur. İç mekanda, hünkar mahfili üzerinde yer alan yazıttan anlaşıldığı kadarıyla yapının nakkaşı, “Nakkaş Ali” olarak da bilinen Ali b. İlyas Ali’dir (ünlü divan şairi Lâmiî Çelebi’nin babası); süslemelerinin tamamlandığı tarih 1424'tür. Osmanlı sultanlarından Çelebi Mehmet’in emri ile yapılan cami; Sultan’ın ölümü üzerine II. Murad devrinde tamamlanmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.