Büyükanne maaşı ne kadar açıklandı işte başvuru şartları

Büyükanne maaşı ne kadar açıklandı işte başvuru şartları
Büyükanne maaşı ne kadar açıklandı. Büyükanne maaşı aylık 425 TL olacak. Büyükanne maaşı başvuru şartları ve diğer detaylar haberimizde.
Büyükanne maaşı için imzalar atıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında büyükanne maaşı protokolü bugün imzalanarak resmileşti. İki bakanlık arasında imzalanan protokole göre büyükanne maaşı aylım 425 lira olarak belirlendi.

BÜYÜKANNE MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde pilot uygulama yapılacak.

7 BİN BÜYÜKANNEYE MAAŞ ÖDENECEK

Pilot uygulamanın yapılacağı illerde yaşayıp şartları taşıyanlar, bu ay başvurularını yapabilecek. Bu başvurular incelenerek 7 bin aile belirlenecek. Mart ayında da uygulama başlayacak. Uygulama kapsamında torun bakan anneanne ya da babaanneler 1 yıl boyunca aylık 425 lira maaş alabilecek. Hem anne çalışma hayatından kopmayacak hem de büyükanne maaşı yoluyla aileye ek bir destek sağlanmış olacak.

BÜYÜKANNE EMEKLİYSE DE MAAŞ ALABİLECEK

Uygulamada büyükannenin gelir durumuna bakılmayacak. Ancak annenin maaşının asgari ücretin 2 katını aşmaması gerekecek. Büyükanneye yaş şartı ve sağlık raporu gibi şartlar getirilmesi de gündemde bulunuyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum