Çabuk acıkmamak için nasıl beslenilmeli?

Çabuk acıkmamak için nasıl beslenilmeli?
Sofrada yumurta ve peynir olmalı, yanında süt ürünlerinden yoğurt, ayran veya süt tercih edilmeli.

Bu yazımızda sizlere Çabuk acıkmamak için nasıl beslenmesi konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, Ramazan ayında da sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayarak, uygulanabilecek yöntemler ile ilgili bilgi verdi.

17-18 saat aç kalınan Ramazan'da mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Güler, “Sahurda protein ağırlıklı beslenmeliyiz. Sofrada yumurta ve peynir olmalı, yanında süt ürünlerinden yoğurt, ayran, kefir veya süt tercih edilebilir''dedi.

Tam tahıllı ekmek

Sahurda protein ağırlıklı beslenme gün içerisinde acıkmamızı ve kan şekeri yükselmesini engeller. Ekmek olarak da tam tahıllı ekmek tüketirsek gün içerisinde tokluk hissi verir ve bağırsaklarımızın daha rahat çalışmasını sağlar.
 
Uzun süren açlık sonrası gün içerisindeki kan şekeri düşüşünü en aza indirebilmek için sahurda meyve tüketmeliyiz. Diyabet geçmişimiz yok ise muz tercih edebiliriz. Uzun süre tokluk hissi verir fakat kabız yapma ihtimali olduğu için bazı akşamlarda kuru meyvelerden yapılmış şekersiz hoşaflar tüketebiliriz" diye konuştu.

“Bol su tüketmeliyiz"

“Orucumuzu açarken daralan damarların biranda genişlemesini engellemek için ilk 1-2 su bardağı su ile orucumuzu açmalıyız" diyen Güler, “Damarlardan hızlı kan akışı kan şekeri ve tansiyonumuzun düşüşüne, bu da yemek sonrası tatlı krizleri oluşmasına sebep olur. Yemeği bitirdikten sonra sahura kadar minimum 2 litre su tüketmeliyiz. İftarda orucumuzu açtıktan sonra çok sıcak olmayan az yağlı bir çorba ile salata yemeliyiz. Üzerine 15 dakika ara verip sonra ana yemek yemeliyiz. Verilen bu ara kan şekerimizin hızlı yükselmesini engelleyip, besinlerin daha rahat sindirilmesini sağlar" şeklinde konuştu.
 
“Ana yemek protein bakımından zengin olmalı''

Uzun süre aç kalmanın ardından karbonhidrat bakımından zengin değil de protein bakımından zengin besinler tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Güler, “Bu kan şekerinin yükselmesini ve kas erimesini engeller. Örneğin etli veya yumurtalı bir sebze, parça et, tavuk, hindi (ızgara, fırın ya da haşlama), balık (ızgara, fırın ya da buğlama), yanında yoğurt veya ayran olacak şekilde protein bakımından zengin beslenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlarda o kadar parlaktır. Derdin ne kadar derinse, Allah'a o kadar yakınsın."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Fyodor Dostoyevski

EgitimSistem.Com Özel Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.