Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur anlamı

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur anlamı
Cahil kişi, okuyup öğrenim görmemiş, bilgisiz ve deneyimsiz kimsedir. Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur atasözünün anlamı hakında kısaca bilgi:

Sözlükteki anlamı olarak cahil, bilgisiz ve deneyimsiz kişilere denir. Bu tür kimseler yani cahiller söylenilen bir sözün niçin neden ve hangi anlamda olduğunu anlamakta zorluk çeker. Kendi doğrularını herkesin doğrusundan üstün tutarlar. Tüm çabalarınıza rağmen onlar kendi doğrularından başka bir doğru kabul etmez ve kendi doğrularını büyük bir inatla savunurlar. Ondan dolayıdır ki atalarımız cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur atasözünü söyleyerek bu işin imkansız olduğunu belirtmişlerdir.

Herkesin kültür seviyesi değişiktir. Anlayış ve kavrayışlar da kültür seviyesine göre değişir. Cahil kişilerin anlayışı daha kıt olur. Onlara bir şey anlatabilmek gerçekten zordur. Cahiller, konular arasında sağlıklı bağlantıyı kuramadıkları için bir sözün hangi anlama geldiğini ve neyin kastedildiğini anlamakta güçlük çekerler. Onları saplantılarından vazgeçirmeye çalışmak da boşunadır. Cahillikte inat ederler. Deve inatçı bir hayvan olduğu halde bir tutam ot ile hendek atlaması mümkündür. Oysa cahiller, cahillik hendeğini bir türü atlayamazlar.

Anlatılan düşünceyi anlamamakta direnen kişiler hakkında söylenir.

Cahile söz (veya laf) anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür (veya zordur) TDK anlamı nedir

"Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın deve hendekten atlatılamaz, cahile söz anlatmak bundan da zor bir şeydir" anlamında kullanılan bir söz.

600
1100
1400
200
150
150
350
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.