Çanakkale Zaferi hangi savaşta kazanılmıştır

Çanakkale Zaferi hangi savaşta kazanılmıştır
Çanakkale Zaferi hangi savaşta kazanılmıştır, Çanakkale Zaferi Kurtuluş Savaşı, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı hangisinde kazanılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çanakkale Zaferi hangi savaşta kazanılmıştır
A. Kurtuluş Savaşı,
B. 1. Dünya Savaşı,
C. 2. Dünya Savaşı
Cevap: 1. Dünya Savaşı

Çanakkale Savaşı Nasıl Kazanıldı – Çanakkale Zaferi Nasıl kazanıldı

1914-1918 tarihleri arasında devam eden Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya ve Avusturya; İngiltere, Fransa, İtalya ve Rusya’ya karşı savaştı. Osmanlı Devleti de Almanya ve Avusturya’nın yanında katıldı. Bu durum itilaf devletlerinin hoşuna gitmedi. İngiltere, Fransa, İtalya (itilaf devletleri) birlikte savaştıkları Rusya’ya yardım etmek istiyorlardı. Diğer bir amaçları da dünyanın en önemli suyolu olan Çanakkale ve İstanbul boğazlarını elde etmekti. 

Çanakkale Deniz Muharebeleri – Savaşı

Bu nedenle büyük bir donanma ile Çanakkale önüne geldiler. 18 Mart 1915’de Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’ u ele geçirmek amacıyla büyük savaş gemileri ile saldırıya geçtiler. Fakat ummadıkları büyük bir direnişle karşılaştılar. Türk topçularının yoğun ateşleri sonucu boğazı geçemeyeceklerini anladılar. Bu saldırıdan bir gün önce Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Boğazı sularına mayın döşemişti. İtilaf devletlerinin gemileri mayınları fark edemediler. Mayınlara çarpan birçok savaş gemisi battı. Düşman donanması ağır bir yenilgiye uğramıştı. Bu nedenle düşman gemileri geri çekilmek zorunda kaldılar. 

Etiketler :
1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.