Çankaya Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler

Çankaya Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler
Çankaya Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, Çankaya Üniversitesi kayıt ne zaman, Çankaya Üniversitesi eğitim ücretleri ne zaman yatacak bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

2023 YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Çankaya Üniversitesine Yeni Kayıt Yaptıracak Adayların Dikkatine!

Üniversiteye 2023-YKS yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrencilerin kayıtları 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden e-kayıt (elektronik kayıt) işlemi ile gerçekleştirilecektir.

E-kayıt yaptıramayan aday öğrenciler 28-29-31 Ağustos ile 01 Eylül 2023 tarihlerinde kendi bölüm/programları için ayrılan gün ve saatte Eskişehir yolu 29. Km. de yer alan Merkez Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yüz yüze kayıt yaptırabilecektir.

Gerek e-kayıt gerekse yüz yüze kayıt yaptıracak aday öğrencilerin kayıt işlemleri öncesinde indirim oranları nispetinde eğitim ücretini “Eğitim ücreti açıklamaları” linkinde yer alan açıklamalar doğrultusunda öğrenci numarası ile Vakıfbank’a yatırması gerekmektedir. Öğrenci numaranız “YKS ile Üniversitemizi Kazanan Öğrenciler İçin Ön Kayıt” linkine tıklayıp, gerekli alanları doldurduktan sonra karşınıza çıkan bilgi formunda yer almaktadır. Burslu programlara yerleşen öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecektir.

Gerekli belgeler:

1. - Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı Lise Diplomasının aslı ve fotokopisi,
- Lise diploması henüz hazırlanmamış olanlar için yeni tarihli Lise Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi,
- Lise Diploması kayıp olanlar için, mezun olduğu ortaöğretim kurumundan alacağı diplomasını kayıp edenlere mahsus belgenin aslı ve fotokopisi, Bu belgelerin fotokopileri kayıt sırasında Üniversitemizce “Aslı Gibidir” şeklinde onaylandıktan sonra asılları iade edilecektir. (*) İlgili belgelerin noter onaylı suretleri ile aslının aynıdır suretleri kabul edilir.
2. Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı).

3. Fotoğraf 2 adet (4.5 x 6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf, fotoğrafların arkasına öğrenci numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazmayı unutmayınız.)
4. YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Çankaya Üniversitesi'ne yerleştirildiğinizi gösteren belge) üzerinde “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu”nun bulunması gerekmektedir. (ÖSYM web sitesinden alınabilmektedir.)

5. Milli Savunma Bakanlığı sorgulama sistemince askerlik şubesine yönlendirilenler hariç olmak üzere aday öğrencilerden askerlik belgesi istenmez, adayın beyanına göre işlem yapılır. Ancak, gerçeğe aykırı olarak yapılan beyan ile ilgili Üniversitenin sorumluluğu bulunmaz.
6. Eğitim ücreti dekontu (Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler eğitim ücreti ödemeyecektir).

Kayıt İle İlgili Önemli Notlar

1. Posta ile kayıt yapılmaz. Kayıt için adayların bizzat başvurmaları veya yerine başkasının kayıt yaptırabilmesi için noterden vekâlet ibraz etmeleri gerekmektedir.
2. Eksik belge durumunda kayıt yapılmaz.
3. Kayıt tarihleri ve saatleri için lütfen ilgili linki inceleyiniz.
4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
5. Yüz yüze kayıtlar, Üniversite Merkez Kampüsü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır.

Adres : Eskişehir Yolu 29. Km. Yukarıyurtçu Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi No:4 06790 Etimesgut / Ankara

Önemli not: Detaylı bilgilere üniversitenin sitesinden ulaşabilrisiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.