Çevremizdeki tarihi eser ve doğal güzelliklerin korunması neden önemlidir

Çevremizdeki tarihi eser ve doğal güzelliklerin korunması neden önemlidir
Çevremizde pek çok tarihi eser ve doğal güzellik vardır. Bunların korunması neden önemlidir? Açıklayınız.

Çevremizde pek çok tarihi eser bulunmaktadır. Çünkü Anadolu coğrafyası dünya tarihinde ilk yerleşim yerlerindendir. Bu sebeple Medeniyetler Beşiği olarak bilinmektedir. Yakın tarih olarak bin yıllık bir geçmişi incelediğimizde Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin ülkemizde hemen her şehirde görmek mümkündür. Tarihi eserlerin günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmış olması da bilim ve tekniğin gelişmişliğini göstermektedir.

Tarihi eserleri korumak için kanunlar çıkarılmalıdır. Restorasyonlar bu kanunlara göre bilir kişiler tarafından yapılmalıdır. Tarihi eserlere zarar verenler cezalandırılmalıdır. Bütün tarihi eserler özellikle koruma altına alınmalı ve eski haline kavuşturmak mümkünse yapılmalıdır. Tarihi eserlerden özellikle çeşmelerin serlevhaları yenilenmelidir.

Çevremizdeki tarihi eserler ve doğal güzellikler atalarımızın ve bu topraklar üzerinde yaşamış insanlarının bizlere emanetidir. Bu eserler ve güzellikler geçmiş toplumların maddi ve manevi değerlerini yansıttığı için korunmalı, yaşatılmalı ve gelecek nesillere ulaştırılmalıdır. Bu eserler toplumların bilgi birikimlerini, deneyimlerini ve emeklerini gösterdiği için korunmalıdır.

538
508
165
57
57
46
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.