Charles Duke, Ay’a hangisini bırakmıştır

Charles Duke, Ay’a hangisini bırakmıştır
Neil Armstrong’la birlikte Ay’a giden Charles Duke, Ay’a hangisini bırakmıştır?

Soru : Neil Armstrong’la birlikte Ay’a giden Charles Duke, Ay’a hangisini bırakmıştır?

A- Ailesinin fotoğrafı

B- El radyosu

C- Dedesinin saati

D- Beyzbol topu

Doğru Cevap : Aile Foroğrafı

Ay'da uzaylılar için aile fotoğrafını bıraktı

Apollo 16 görevinde yer alan astronot Charles Duke, Ay'ın yüzeyine arkasında not bulunan aile fotoğrafını bıraktı.

NASA, Ay’a bugüne kadar altı defa astronot gönderdi. Düzenlenen altı Apollo görevinden en sonuncusu, 1972 yılında gerçekleştirildi ve o tarihten bu yana Ay’a insan ayak basmadı. Ancak Ay’da yürüme şansı bulan astronotlardan bir tanesi, bu tarihe geçen anları ölümsüzleştirmek için arkasında çok farklı bir iz bıraktı.

Tarihler 23 Nisan 1972’yi gösterirken, Apollo 16’ın astronotları Charlie Duke ve John Young, Ay’daki beşinci yürüme görevini gerçekleştirmek için son hazırlıklarını yapıyordu. İkili, Apollo 16’ının indiği ‘Descartes Dağları’nda Lunar Roving Vehicle (LRV)ile keşif görevine çıktı.

Duke, Descartes Krateri içindeki görevleri kapsamında Ay yüzeyine Güneş’ten yayılan enerjiyi ölçen bir cihaz yerleştirecekti. Bunu yapmadan önce, Ay’ın yüzeyine küçük bir aile fotoğrafı koydu. Ardından, Hasselblad kamerası ile Ay yüzeyinde bıraktığı izin birkaç fotoğrafını çekti.

Fotoğraf, Charlie, eşi Dorothy ve oğulları Charles ve Thomas’ı içeriyordu. Charlie, plastik bir koruyucu kılıf içinde yer alan ve astronot giysisi nedeniyle kırıştığı belli olan fotoğrafı yere bıraktı. Fotoğrafın arkasında, belki bir gün uzaylılar tarafından bulunma ihtimaline karşı olsa gerek, bir de not düştü: ‘Bu fotoğraf, Ay’a Nisan 1972’de inen, Dünya gezegeninden astronot Duke’un ailesine aittir.”

Charlie’nin ayak izinden sadece birkaç santimetre uzakta durduğu görülen fotoğraf, büyük olasılıkla bugün hala orada duruyor. Ay’a çıktığında 36 yaşında olan Charlie Duke, bugün 77 yaşında.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
2
1
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.