Çin Seddi'nin yapımında hangisinden elde edilen harç kullanılmıştır

Çin Seddi'nin yapımında hangisinden elde edilen harç kullanılmıştır
Çin Seddi'nin yapımında hangisinden elde edilen harç kullanılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Çin Seddi'nin yapımında hangisinden elde edilen harç kullanılmıştır 

A- Pirinç

B- Çay

C- Bambu

D- Soya filizi

Doğru Cevap: Pirinç

Çin Seddi’nin dayanıklılık sırrı: PİRİNÇ HARCI

Çin’in Zhejiang Üniversitesi’nde kimya profesörü Dr. Zhang Bingjian, Çin Seddi’nin dayanıklılığının sırrının pirinçten elde edilen bir harç olduğunu açıkladı.
Bingjian, işçilerin harç yapımı için yapışkan pirinç unu ve sönmüş kireç karışımı kullandıklarını, bu sayede tuğlaların birbirine sıkı sıkıya yapıştığını ve aradan sarmaşık büyümesine mesafe bırakılmadığını söyledi. “Bu antik harç, pirinçten gelen organik bir bileşen olan amilopektin ile kalsiyum karbonatın bileşiminden elde edilmiş” diyen Dr. Zhang Bingjian, pirinçli harcın zamanının en büyük icatlarından biri olduğunu ve Çin Seddi başta olmak üzere yapıların bunca zaman ayakta kalmasını sağladığını belirtti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum