Coğrafya Yazılı Soruları ve Cevapları

Coğrafya Yazılı Soruları ve Cevapları
Bu haberimizde sizlere 9., 10., 11., ve 12. Sınıf Coğrafya Yazılı Soruları ve Cevaplarından örnekler yayınlayacağız.
COĞRAFYA DERSİNE NASIL ÇALIŞMA
Derste;
Her derste olduğu gibi bu dersin daha iyi anlaşılması için mümkünse farklı kaynaklardan o günkü konu ile ilgili ön hazırlık yapılarak gelinmelidir. Coğrafya dersi ayrıntı içeren ve bölümleri arasında konu bütünlüğü olan bir ders olduğu için dersin her boyutunda aktif bir dinleyici olmak gerekir. Asıl olan atlaslarda ve duvar haritalarında bulunabilen yer adlarını çeşitli istatistiki bilgileri ezberlemek değil, coğrafi olayların sebeplerini açıklamaya ve bu sebeplerden sonuçlar çıkarmaya yönelmektir
 
Bireysel Çalışmalarda;
Bireysel çalışmalarda derste anlatılan konular belli dönemlerde tekrar edilmeli ve testler çözülmeli, yanlış cevaplandırılan ve boş bırakılan sorulara ait konulara geri dönülmelidir.
 
Okuma, anlama ve yorumlama hızını arttırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verilmelidir.
 
Kavram, yargı ve düşünce düzeyinde bireysel gelişimi sağlayacak çalışmalar yapılmalı, test kapsamları gözden geçirilmelidir. Çözülen soru sayısından ziyade soru içeriklerine dikkat edilmeli, konunun tüm özelliklerini kavratıcı niteliklere sahip sorulara ağırlık verilmelidir.
 
Coğrafya dersinde genel soyut kavramlar az, somut kavramlar daha çoktur. Ders çalışırken günlük yaşamdan ve hayatın içinden örnekler seçmeliyiz. Bu öğrenmemizi kolaylaştıracaktır. Sadece konuyu dinleyip ya da okuyup anlaşıldığına karar vermemiz doğru değildir. Konuyu anlamış olmamız için konu ile ilgili soruların doğru yapılıp yapılmadığına bakmak zorundayız.
 
Coğrafyada temel prensip doğal ve beşeri olayların dünya genelinde ve Türkiye'deki dağılışıdır. Bunun için sınavdan önce dünya ve Türkiye haritaları iyi incelenmeli önemli doğal ve beşeri olayların yeri bilinmelidir. Örneğin en kurak yerlerin dağılışı, çöllerin dağılışı, en çok yağış alan yerler, ormanların dağılışı, sıcak iklimlerdeki ülkeler, kutuplara yakın ülkeler, doğu ve batı yönündeki geniş ülkeler, eğimli ve engebeli ülkeler, ovalar ve platoların bulunduğu ülkeler.

9. SINIF COĞRAFYA YAZILI SORULARI ve CEVAPLARI

Coğrafya Dersi 9. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 9. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 9. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

10. SINIF COĞRAFYA YAZILI SORULARI ve CEVAPLARI

Coğrafya Dersi 10. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 10. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 10. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

11. SINIF COĞRAFYA YAZILI SORULARI ve CEVAPLARI

Coğrafya Dersi 11. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 11. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 11. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

12. SINIF COĞRAFYA YAZILI SORULARI ve CEVAPLARI

Coğrafya Dersi 12. Sınıf 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 12. Sınıf 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları
Coğrafya Dersi 12. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.