Cumartesi günleri okul olacak mı? Bakan Avcı Açıkladı!

Cumartesi günleri okul olacak mı? Bakan Avcı Açıkladı!
Bakan Avcı, Eskişehir TÜLOMSAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti ve eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Son zamanlarda özellikle Millî Eğitim Bakanlığı'na yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütüldüğünü vurgulayan Nabi AVCI, Türkiye'nin en çok sınav yapan kurumu olduklarını ve özellikle son birkaç yıldır bu konuda geliştirdikleri tedbirler sayesinde sınavların güvenilirliğinin çok büyük ölçüde arttığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğrencilere okullarda hafta sonunda ücretsiz takviye dersleri verileceğini belirterek, “Biz her şeye rağmen takviye almak isteyen bütün çocuklarımız için dün Sayın Başbakanımızın İstanbul'daki bayramlaşma töreninde açıkladığı üzere, hafta sonunda ücretsiz takviye dersleri vereceğiz. Okulu bitirmiş çocuklarımız da üniversiteye hazırlanma konusunda takviyeye ihtiyaç duyuyorlarsa halk eğitim merkezlerinde benzer takviye kursları açacağız. Son günlerde özellikle sosyal medyada ‘Cumartesi günü de okul olacakmış, ders olacakmış' diye bir kampanya başlatıldı. Hayır. Haftanın 5 günü normal okulumuz olacak, isteyen çocuklarımız için takviye derslerimiz olacak.” açıklamasında bulundu.

“En Büyük Risk Altında Olan Bizim Okullarımız”

 

Bakan Avcı, uyuşturucuyla mücadele konusunda Bakanlar Kurulu'nda alınan bir karar gereği ilgili bakanlıkların bir araya geldiği Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulu'nun oluşturulduğunu anımsattı. Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda Millî Eğitim Bakanı, Adalet Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı'nın görev yaptığını belirten Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Her bakanlık kendisi açısından uyuşturucuyla mücadele konusunda aldığı tedbirleri diğer bakanlıklarla paylaşıyor. Bu konu en çok bizi ilgilendiriyor. En büyük risk altında olan bizim okullarımız. Özellikle orta ve lise okullarımız. Onun için özellikle İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda aldığı, almakta olduğu çok ciddi tedbirler nedeniyle İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ders yılından itibaren okullarımızda ve çevrelerinde bu konuda alınan tedbirleri herkesin, özellikle kötü niyetlilerin derinden hissedeceklerini şimdiden söyleyebilirim. Bu arada Yeşilay ile de bir protokol imzaladık. Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda üst kurulda aldığımız kararların uygulamaya geçmesinde Yeşilay'ın ciddi katkıları oluyor.“

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.