David Copperfield ve Pip hangi yazarın romanındaki çocuk başkarekterindendir

David Copperfield ve Pip hangi yazarın romanındaki çocuk başkarekterindendir
David Copperfield ve Pip hangi yazarın romanındaki çocuk başkarekterindendir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mayıs Perşembe 676. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Gülcihan BÜYÜKDEMİRCİOĞLU İstanbul'dan katılıyor Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu.

Soru : David Copperfield ve Pip hangi yazarın romanındaki çocuk başkarekterindendir 

A- Mark Twain

B- Charles Dickens

C-

D-

Doğru Cevap: Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens ( 7 Temmuz 1812 - 9 Haziran 1870) İngiliz yazar ve sosyal eleştirmen idi. Dünyanın en tanınmış kurgusal karakterlerinden bazılarını yarattı ve birçokları tarafından Viktorya döneminin en büyük romancı olarak değerlendirildi. Eserleri ömür boyu eşi benzeri görülmemiş bir popülariteye kavuşmuştu ve 20. yüzyıl eleştirmenleri ve bilim adamları onu edebi bir deha olarak tanımıştı. Onun romanları ve kısa hikayeleri popülerliğin keyfini çıkarıyor.
 
Portsmouth'da doğan Dickens, babası bir borçlu hapishanesine hapsedildiğinde bir fabrikada çalışmak üzere okuldan ayrıldı. Resmi eğitim eksikliğine rağmen, haftalık bir dergiyi 20 yıldır düzenledi, 15 roman, beş roman, yüzlerce kısa öykü ve kurgu dışı makale yazdı, dersler verildi ve kapsamlı bir şekilde icra edildi, yorulmaz bir mektup yazarıydı ve çocuk hakları için şiddetle kampanya yürüttü , Eğitim ve diğer sosyal reformlar.
 
Dickens'in edebi başarısı The Pickwick Papers'ın 1836 seri yayınıyla başladı. Birkaç yıl içinde, mizah, hiciv ve karakter ve toplumun keskin gözlemiyle ünlü uluslararası bir edebi şöhret sahibi olmuştu. En çok aylık veya haftalık taksitler halinde yayınlanan romanları, roman yayıncılığının baskın Viktorya modu haline gelen öykü kurgusunun seri yayına öncülük etti. Tartışma biçimi, Dickens'in izleyicisinin tepkisini değerlendirmesini sağladı ve bu tür geribildirime dayalı olarak arsa ve karakter gelişimini sık sık değiştirdi. Örneğin, eşinin ciropodisti David Copperfield'daki Miss Mowcher'ın engellerini yansıtan yolda sıkıntı yaşarken, Dickens karakteri pozitif özellikler ile geliştirdi. Arazileri dikkatli bir şekilde inşa edilmişti ve çoğunlukla konulardan olaylara dair öğeleri anlatılarına soktu. Okur yazar yoksul kitleler her ayda bir yeni bölüm okumak için yeni bir okuyucu sınıfı yaratmaya ve ilham almaya başladı.
 
Dickens, yaşının edebi devasa oyunu olarak görülüyordu. 1843'te yayınlanan A Christmas Carol adlı romanı popüler kalır ve her sanatsal tarzda uyarlamalara ilham vermeyi sürdürür. Oliver Twist ve Great Expectations da sıklıkla uyarlanır ve romanlarının çoğunda olduğu gibi Viktorya dönemi Londra'sının görüntülerini hatırlatır. 1859'da Londra'da ve Paris'te düzenlenen İki Kentler Masalı adlı romanı, tarihsel kurmacanın en tanınmış eseridir. Dickens, gerçekçilik , komedi, nesir biçimi, eşsiz karakterizasyonlar ve sosyal eleştiri nedeniyle diğer yazarlar tarafından Leo Tolstoy'dan George Orwell'e ve GK Chesterton'a övgüler aldı . Öte yandan, Oscar Wilde , Henry James ve Virginia Woolf , psikolojik derinlik, gevşek yazı ve bir kutup sakinleştirici düşüncenin yetersizliğinden şikayet etti. Dickensian terimi, kötü sosyal koşullar veya komik tepki veren karakterler gibi Dickens ve yazılarını anımsatan bir şeyi tanımlamak için kullanılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
1
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.