Davul bile dengi dengine çalar atasözünün anlamı nedir

Davul bile dengi dengine çalar atasözünün anlamı nedir
Davul bile dengi dengine çalar, insanlar arasındaki yakınlaşmalar, arada eşitlik olursa güzeldir. Anlaşma ve dostluk da böyle sağlanabilir. Birbirine uygun kişilerin birlikte olmasında faydalar vardır.

Halk arasında davulun sesindeki vurgu "dengi dengine, dengi dengine" kelimesinin söylenişine benzetilir ve evlenen kişilerinde bu kurala uygun olduğu söylenmek istenir.

Bir işte çalışacaklar, dostluk ve arkadaşlık kuracaklar, özellikle de evlenecek olanlar her bakımdan (zenginlik, makam, alışkanlık, karakter vb.) kendilerine uygun kimseleri seçmelidirler. Aksi takdirde kısa zamanda anlaşmazlıklar başlar, kurulan ilişkiler bozulur.

Özellikle uygun süreli beraberliklerde her bakımdan uygun kişilerin seçilmesi gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Davul bile dengi dengine çalar atasözünün açıklaması, anlamı, hakkında bilgi, ana fikri nedir

Bütün insanlar daima en iyiyi ve en güzeli isterler. İyiyi ve güzeli tanıyan herkes için bu kural geçerlidir. Kişinin mutlu olması için, kendi dengi olanı, kendisine başkasının da yakıştıracağını istemesi ve ona ulaşmak için çabalaması gerekir.

Anafikri nedir : Birlikte yaşayacak kişilerin birbirine denk olması gerekir.

Davul nedir - Enlice ve büyük bir kasnağın iki yanına deri gerilerek yapılan, bir tokmak ve bir çubukla vurularak çalınan bir çalgı.

406
1040
868
367
370
368
1238
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.