Dayak cennetten çıkmıştır anlamı

Dayak cennetten çıkmıştır anlamı
Dayak cennetten çıkmıştır, dövmek eyleminin, dayağın eğitici, yola getirici, korkutucu bir etkisi bulunduğunu anlatmak için söylenir.
İnsanların terbiye yolları çeşitlidir. En son başvurulacak terbiye biçimi ise dayaktır. Ancak dayağın caydırıcı özelliği olduğu için iyi sonuç verir. Disiplinin sağlanması için gerektiği hâllerde dayağa başvurmak kişileri yola getirir, düzen ve nizamı korur, toplumun veya çevrenin huzuru sağlanmış olur. Bu bakımdan dayak cennetten çıkmış gibi algılanır.
 
Her türlü tedbirin fayda etmediği durumlarda kişileri dayak ile yola getirmenin de mümkün olduğunu vurgulamak için söylenir.
 
Atasözünün ana fikri : Dayak kişiyi günah işlemekten alıkoyduğu için, kutsal bir eğitim aracıdır.
Dayak nedir - Bir insanı veya bir hayvanı dövme işi, sopa, patak, kötek.
Cennet nedir - Semavi dinlerde, ölmüş olan kişilerin Allah'a bağlılığı, Allah'a olan inancı, Allah için yaptığı ibadetler ve işlediği sevaplara ebediyen göre kalacağı düşünülen bir yerdir. Arapça bir sözcük olan Cennet, "Bahçe" anlamına gelmektedir.
Cennet, Allah’ın rızasını kazananlar için mükafat olarak hazırlanmış hoş bir mekan
Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir atasözünü de okuyabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
6
0
1
1
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.