Defterden silmek ne demektir

Defterden silmek ne demektir
Defterden silmek ne demektir, ilişkisini kesmek, yok saymak, adını anmaz olmak, unutmak. "Arkadaşım Hasan'ı defterden iyice sildim."

Defterden silmek deyiminin anlamı nedir

Dilimizde pek çok deyim bulunmakta ve bu deyimler dilimize zenginlik katarak Türkçenin çok anlamlı bir dil olmasına fayda sağlamaktadır. Bu deyimlerden bazıları gerçek anlamlıyken bazıları da mecaz anlamda kullanılarak başka bir anlam ifade edebilir. Bu deyimlerden bir tanesi de defterden silmek deyimidir.

Defterden silmek, bir kimseyi ya da bir şeyi bir daha geri dönmemek üzere hayatından çıkarmak anlamına gelmektedir. Defterden silmek, mecaz anlama gelen bir sözdür ve genellikle kızgınlıktan kaynaklanan bir sebeple bir şeyleri kişinin hayatından çıkarması olarak kullanılır.

Defterden silmek deyimi ile ilgili cümleler

Ben onu defterden sildim, artık sesini bile duymak istemiyorum.
Sigara, alkol gibi alışkanlıklarını defterden silmiş artık daha düzgün bir adam haline gelmişti.
Miras kavgasının ardından küçük kardeşini de defterden silmişti.

Defterden silmek TDK anlamı nedir

Birinin adını anmaz olmak, dost saymaz olmak

Kaynak:Eğitim Sistem

16
103
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.