DGS 2023 kaç kişi girdi

DGS 2023 kaç kişi girdi
2023 DGS'ye kaç kişi başvurdu, DGS 2023 sınavına kaç kişi girdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. DGS sınavı Sınav sonrası tercih işlemleri için başarı sıralamalarını gözeten adaylar DGS'ye kaç kişinin katıldığını araştırıyor.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 11 Ağustos'ta ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden erişime açılacak. Adaylar DGS sınav sonuçlarından elde ettikleri puanlara göre ÖSYM tarafından açılan boş kontenjanlara başvuru yapabilecekler. Bu noktada DGS'ye kaç kişi girdiği önemli rol oynayacak. Dikey Geçiş Sınavına (2023-DGS) ait değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte sınava dair sayısal veriler ÖSYM tarafından açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınav öncesi yaptığı açıklamada; Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (2023-DGS) 464 bin 281 adayın katılacağını bildirdi.

Geçtiğimiz yıl DGS'ye 250 bin kişi katılmıştı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.