DGS Puan Hesaplama 2023 DGS Puan Hesaplama Robotu

DGS Puan Hesaplama 2023 DGS Puan Hesaplama Robotu
DGS 2023 yılında soru sayısı azaltıldı ve puanla hesaplama sistemide değişti. DGS'de 100 soruluk yeni sistemde puan hesaplama nasıl olacak. 2023 DGS sınavı puan hesaplama robotu

Dikey Geçiş Sınavı 16 Temmuz 2023 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Sınav sabah 10.15’den 12.30’ye kadar sürdü.

Adaylar 100 soruluk sözel ve sayısal 50’ar soru olmak üzere adaylara soruldu. Adaylar sınav sonrası tahmini olarak alacakları puanları merak etmektedirler. Sayısal ve sözel nasıl puan alacaklarını merak eden adaylar için puan hesaplama nasıl yapılır işte detaylar..
DGS sınavında uygulanan yeni sistem ile adaylar 100 soruyu 135 dakika içerisinde yanıtladılar.

Test soruları genel olarak üniversite mezunu kişilerin cevaplayabilecekleri nitelikte olup 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Dikey Geçiş Sınavı DGS puanları adayların elde ettikleri sonuçlar üzerinden sayısal ve sözel standart puanları ve ön lisans öğrenimlerimden kazandıkları akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanları yani AÖBP ve belirlenen kat sayılar ile çarpılarak hesaplanacaktır.

DGS Puan Hesaplaması için tıklayınız.

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.