DGS Sınav Sonuçları

DGS Sınav Sonuçları
30 Haziran 2019 DGS Sınav Sonucu ne zaman açıklanacak, 2019 DGS Sınav Sonucu, Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde...

2019 DGS - Dikey Geçiş Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019 Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) değerlendirme işlemleri 25 Temmuz tarihinde tamamlanmış olacaktır. Sınav sonuçları, 25 Temmuz 2019 tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilenen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2019 DGS Sonuçlarını Öğrenmek için tıklayınız 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) bu yıl 81 ilde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 12.45’te sona erdi. Bu yıl ilk kez 81 ilde yapılan DGS’ye 336 bin 573 aday başvurdu

DGS - Dikey Geçiş Sınavı nedir?

Dikey Geçiş Sınavı (kısaca DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında yapılmakta olan sınavın adıdır.

DGS puanı nedir?

Dikey Geçiş Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır.

DGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

DGS puanınız DGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.