DGS sonuçlarına göre üniversite kayıtları nasıl yapılacak

DGS sonuçlarına göre üniversite kayıtları nasıl yapılacak
DGS'yi kazanan öğrenciler hangi belgeleri hazırlamak zorunda, Üniversite kayıtları nasıl gerçekleştirilecek detaylar haberimizde...

DGS tercih sonuçları belli oldu. DGS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için tıklayın!

2013 DGS TERCİH SONUÇLARI Dikey Geçiş Sınavı beklenen tercih sonuçları nihayet açıklandı.

DGS ile kazanan öğrenciler 2-6 Eylül arasında üniversite kayıtlarını gerçekleştirecek.

DGS tercih sonuçlarına göre kredi yurtlar ve burs başvurusu ise 9 eylül'de yapılacak.

DGS'yi kazanan öğrenciler hangi belgeleri hazırlamak zorunda?

1. Myo'daki başarı ve ders notlarını gösteren TRANSKRİPT "myo müdürlükleri veya öğrenci işlerinden"

2. derslerin kredilerini ve konularını içeren ONAYLI DERS İÇERİKLERİ ( önemlidir, vermesseniz fazla ders alırsınız ) ""myo müdürlükleri veya öğrenci işlerinden ONAYLATMANIZ GEREKMEKTEDİR""

3. Myo DİPLOMANIZ veya ÇIKIŞ BELGESİ ( staj yapmadan bunları alamazsınız , şartlı kayıt olabilirsiniz, şartlı kayıt hakkında ayrıntılı bilgi için yazının devamını okuyun) ) "büyük ihtimal rektörlük öğrenci işlerinden"

4. LİSE DİPLOMASI' nı niçin isityorlar diyeceksiniz ama istiyorlar, mezun olduğunuz myo zorluk çıkarabilir ama alın, istemelerindeki mantık şu; aynı anda 2 örgün öğretim yapan üniversite bölümüne kayıt yapmamanız için

5. DGS SONUÇ BELGESİ , ÖSYM' nin sitesinden yazdırın mutlaka yanınızda bulunsun.

6. ASKERLİK DURUMU BELGESİ myo bitirenler 2 yıl tecil hakkkına sahiptir, eğer buda dolmuş ise DGS sonuç belgesi ile TECİLLİ yazısı alabilirsiniz.. ( askerlik şubelerinden, bulunduğunuz yerde yoksa yabancı şudende olablir )

7. Kazandığınız okulun web sitesinden ÖN KAYIT FORMU indirip doldurunuz, çıktısını alın yanınızda olsun. Google' dan önkayıt dosyası ve üniversite isminizi yazarak kolayca ulaşabilirsiniz dosyanıza.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.