Diğer adı Eskişehir taşı olan taş hangisidir

Diğer adı Eskişehir taşı olan taş hangisidir
Diğer adı Eskişehir taşı olan taş hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Şubat Pazartesi 658. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Büşra Dündar Konya'dan katılıyor Özel Eğitim Öğretmeni 24 yaşında;

Soru : Diğer adı Eskişehir taşı olan taş hangisidir

A- Oltu taşı

B- Lüle taşı

C- Çakmak taşı

D- Sünger taşı

Doğru Cevap: Lüle taşı

Sizde sorunun cevabını yorum olarak yazın gönderin anında yayınlayalım.

Lületaşı, magnezyum ve silisyum esaslı ana kaya parçalarının yerin muhtelif derinliklerindeki başkalaşım katmanları içinde, hidrotermal etkilerle hidratlaşması sonucunda oluşmuş kayaçtır. Bu kayacı farkeden bir alman mineralog (E. F. Glocker) tarafından 19. yüzyıl ortalarında sepiolit olarak adlandırılmıştır.

Eskişehir'in beyaz yüzü: Lüle Taşı

Eskişehir'in üçyüz yıllık değeri olan Beyaz Altın yani 'Lüle Taşı', müzesine kavuştu. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından açılan müzenin dünyada bir örneği daha bulunmuyor.

Lüle taşı nasıl çıkarılır?

Lüle taşları Eskişehir merkezine 35 kilometre uzaklıktaki 8 köyden çıkarılıyor. Bu taşlar kulaç olarak adlandırılan ölçü birimiyle ölçülen kuyulardan çıkarılıyor. Yerden dikbir şekilde, 5 kulaçtan başlayıp 33 kulaca kadar derinliğe inen kuyular var. En kaliteli taşlar ise yirmi kulacın üstündeki derinlikten çıkıyor. Lüle taşlarını çıkarma tekniği modern bir teknik değil. Kuyulara halatlardan yapılmış merdivenle iniliyor ve bu taşlar derinlerde olduğu için bol suyun içinden zorluklarla çıkarılıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.