Diş sağlığını korumak için neler yapmalıyız

Diş sağlığını korumak için neler yapmalıyız
Diş sağlığını korumak için yapılması gerekenler, diş sağlığını korumak için neler yapmalıyız

Ağız ve diş sağlığı için neler yapılmalıyız, oldukça önemli ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Ağızda ki olumsuzluklar dişleri de etkilemektedir. Bunun dışında ilk kez tanışan insanlar ilk olarak karşıda ki kişinin dişlerine bakmaktadırlar. Bunlardan dolayı ağız ve diş sağlığının korunması ve gerekli özenin gösterilmesi oldukça önemlidir. Ağız ve diş sağlığının korunması için bir çok şey yapılaması gerekmektedir. Yapılması gereken bu öneriler ağız ve diş sağlığını sağlamak ve aynı zamanda ağız ve diş sağlığını korumak için oldukça önemlidir.

Diş sağlığı insan bedeninin sağlığı için çok önemli bir konudur. Bu nedenle kişi her zaman diş sağlığının yerinde olmasına dikkat etmeli ve bunun için sık aralıklarla dişlerini kontrol ettirmeyi ihmal etmemelidir. Diş sağlığını korumak için yapılması gerekenler şunlardır:

Ağız ve diş sağlığı için yapılması gerekenler:

  • Kişi her zaman dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat etmelidir. Süt ve yumurta tüketimi diş sağlığı açısından çok önemlidir.
  • İçtiğimiz sudaki flüorürün yeterli olması gerekmektedir.
  • Dişler günde iki kez düzenli olarak fırçalanmalıdır.
  • Kullanılan diş macunu flüorür içermelidir.
  • Şekerli yiyecekler ve asitli içecekler tüketildikten sonra dişler fırçalanmalı en azından su ile fırçalanmalıdır.
  • Ceviz, fındık gibi kabuklu ve sert yiyecekler dişler ile kırılmamalıdır.
  • Dişler altı ayda bir diş hekimine gidilerek kontrol ettirilmelidir.
  • Diş ve çene yapısı bozuk olan kişilerde bu durum erken yaşlarda tedavi ettirilmeye çalışılmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
2
324
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum