Doğru söz yemin istemez atasözünün anlamı nedir

Doğru söz yemin istemez atasözünün anlamı nedir
Yemin, yalan olduğu düşünülebilen sözün doğruluğuna inandırmak içindir. Sözün doğruluğunda kuşku yoksa yemine gereklilik yoktur.

Doğru söz yemin istemez atasözünün anlamı

Doğru ve mantıklı sözlere insanları inandırmak için yemin etmeye gerek yoktur. Yemin, yalan olduğu düşünülen sözün doğruluğuna inandırmak içindir.

Yemin, bir sözün doğruluğunu ispatlamak üzere çok gerekli hâllerde başvurulan bir ahittir. İnsanlar yalan söylemedikleri zaman yemine ihtiyaç kalmaz. Bu ba­kımdan Türk-İslâm töresinde yemin hoş karşılanmamaktadır. oğru söz, başka olaylarca da desteklenir. Oysa bir sözün yalan olması, ilgili olaylarla da ortaya çıkabilir. Bu bakımdan asla yemine ihtiyaç duymayacak kadar dürüst olmak gerekir. Zira sözlerini yemin ile kuvvetlendirmek isteyen kişilere şüpheyle bakılır. Ken­disine saygısı olan insanlar ise zaten yemine ihtiyaç duymazlar.

Bir sözün doğru olduğunu ispatlayan belirtilerin or­taya çıkması üzerine söylenir.

Doğru söz yemin istemez TDK anlamı nedir

Sözün doğruluğunda kuşku yoksa yemine gerek yoktur anlamında kullanılan bir sözdür.

Arkadasim dogru söylemedigi icin dogru soz yemin istemez.
Anneme yalan söyledim ve yemin ettim annemde bana yalan söyleme ve yemin etme yalan kötü birşey dedi doğru söz yemin istemez dedi.

23
8
3
1
2
3
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.