Doktor Olmak İçin Hangi Okulları Okumak Gerekir

Doktor Olmak İçin Hangi Okulları Okumak Gerekir
Doktor olmak için hangi liseyi okumak gerekir, doktor olmak için hangi okulları okumak gerekiyor

Sağlık insanın en çok önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu durum deyimlerle de desteklenerek ‘Her işin başı sağlık.’ sözü sıkça dilimize dolanmaktadır. Herhangi bir sağlık problemi yaşadığımızda kendimizi yanlarında bulduğumuz doktorlar da çok önemli ve kutsal bir mesleği icra etmektedirler. Peki, doktor olabilmenin şartları nelerdir?

Lise eğitiminin ardından kazanılan Tıp fakültesinde alınan 6 yıllık eğitim doktor olmak için aranılan temel şart. Eğer hazırlık sınıfı da okunuyorsa bu 7 yıla da çıkabilmektedir. Bu eğitimi aldıktan sonra pratisyen hekim unvanıyla mesleğe başlayan doktorlar, devlete hizmet etme zorunlulukları olduğundan devlet tarafından uygun bir birime atanırlar. Pratisyen hekimler devlet hizmetlerini tamamladıktan sonra diplomalarını alarak mesleklerini sürdürürler.

462
505
104
153
135
26
239
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum