Dost uyur düşman uyumaz atasözünün anlamı

Dost uyur düşman uyumaz atasözünün anlamı
Dost uyur düşman uyumaz atasözü, durmadan akan ve düz bir ovada sanki duruyormuş gibi görünen suya uyuyor denilebilir. Fakat sesi çıkmayan, kıpırdamayan düşmana uyuyor denilemez. Çünkü düşman, fırsat beklemektedir.

Dost uyur, düşman uyumaz atasözünün anlamı nedir

Durmadan akan suya uyuyor denilebilir de sesi çıkmayan, kıpırdamayan düşmana uyuyor denilmez. O, fırsat beklenmektedir.

Bu yazımızda sizlere Dost uyur düşman uyumaz atasözleri konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

İnsanın hayatta bazı dostları olduğu gibi kendisini sevmeyen ve kendisinin kötülüğünü isteyen düşmanları da bulunmaktadır. Kişi bu düşmanlara karşı her zaman dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri alarak düşmanlarından korunmaya çalışmalıdır.

Bir insan güzel şeyler yaptığı kadar zaman zaman hatalar da yapabilir. Hataları olması normal olan insanın düşmanları her zaman bu hataları izlemektedir. Düşmanlar bir insanın açığını gördüğünde hemen bunu aleyhte kullanmaya çalışmakta ve bize zarar vermektedir. Bu nedenle her insan düşmanlarının her an pusuda olduğunu bilerek bu düşmanlara karşı tedbirli olmalıdır.

Ortalığın süt liman göründüğü zamanlarda bile insanın düşmanları tetiktedir. Bu nedenle insan kendisinin kötülüğünü isteyen kişilere karşı her zaman dikkatli ve hazır olmalıdır. Düşmanlarına karşı dikkatli olmayan kişiler ise onların davranışlarından büyük zarar görecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
6
1
4
2
2
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.