Dünya edebiyatında tanınmış doğal destanlar nelerdir

Dünya edebiyatında tanınmış doğal destanlar nelerdir
Dünya edebiyatında tanınmış doğal destanlar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dünya edebiyatında tanınmış doğal destanlar nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Dünya edebiyatında doğal destanlara örnek olarak; İlyada ve Odysseia, Şehname, Kalevala, Ramayana ve Mahabharata, Niebelungen, Gılgamış, Beowulf, İgor, Le Cid ve Chansen De Röland romanları verilebilir.

Destanın AdıDestanın Ait Olduğu Ulus
İlyadaYunan
OdysseiaYunan
KalevalaFin
Şehnameİran
MahabharataHindistan
RamayanaHindistan
NibelungenAlman
Beowulfİngiliz
İgorRus
Le Cidİspanyol
Chanson de RolandFransız
ŞintoJapon

Bu destanlar, kendi kültürlerinin mitolojik, tarihi ve kültürel unsurlarını içeren önemli edebi eserlerdir.

Batı edebiyatının en eski destan örneklerinden biri olan İlyada’da Troyalılar ile Akhalar arasındaki savaşın son günlerinde geçen olaylar anlatılır. Bu destan, MÖ VIII. yüzyılın ikinci yarısında yaşadığı düşünülen Homeros tarafından derlenerek yazıya geçirilmiştir. Hayatı hakkında kesin bilgiler bulunmamakla birlikte Homeros’un gezgin bir halk ozanı olduğu, gözleri görmediği hâlde Doğu Akdeniz’i ve Anadolu kıyılarını dolaşarak destanlar, efsaneler, mitler derlediği bilinmektedir. İlyada destanı, yirmi dört bölümden ve on altı bini aşan dizeden meydana gelmiştir. Destanda Homeros, Troya Savaşı’nı mitolojik unsurlarla süsleyerek anlatmıştır.

33
1
2
1
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.