Dünya malı dünyada kalır

Dünya malı dünyada kalır
Dünya malı dünyada kalır, insan öldüğü zaman malını öbür dünyaya götürmez. Bu maldan ancak yaşadığı sürece yararlanabilir. Öyle ise gerek kendisi için, gerekse hayırlı işler için para harcamaktan kaçınmamalıdır.

Dünya malı dünyada kalır atasözünün anlamı

İnsanların sahip oldukları bütün maddî varlıklar dünya içindir ve ölüm anında bırakılıp gidilir. Mezara yalnızca kefen ile girilir. O hâlde dünya varlığı için, mal-mülk kavgası veya ikbal ve zenginlik sevdası taşımak boşunadır. Dünya malına fazla tamah insana öte dünyayı unutturur. Oysa asıl çalışma, ahiret kazancı için yapılmalıdır. Dünya malından, hayırlı işlere harcamak, muhtaçlara yardımda bulunmak herkesin görevidir. İhtiyacımızdan fazlasını saklasak bile sonunda bırakıp gideceğimiz için bize faydası dokunmaz.

Dünya malına tamah edip bu uğurda açgözlülük gösterenler için söylenir.

Dünya malı dünyada kalır TDK anlamı nedir

İnsan öldüğü zaman malını öbür dünyaya götüremez, bu nedenle gerek kendisi için gerekse hayırlı işler için para harcamaktan kaçınmamalıdır anlamında kullanılan bir söz.

Dünya Malı Dünyada Kalır ana fikri nedir

Aşırı ihtiraslı olmamalı, kazandıklarımızı bizim ve yakınlarımızın huzuru için harcamaktan kaçınmamalıyız.

Tamah nedir - Gözü doymama, açgözlülük, mal edinme tutkusu. Açgözlülük etmek, açgözlü davranmak.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
3
0
1
0
5
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.