Dünya yüzölçümünün % 2'sini kaplamasına rağmen canlı türlerinin yarısından fazla yaşadığı yağmur ormanları hangi ülkede yoktur

Dünya yüzölçümünün % 2'sini kaplamasına rağmen canlı türlerinin yarısından fazla yaşadığı yağmur ormanları hangi ülkede yoktur
Dünya yüzölçümünün yüzde 2'sini kaplamasına rağmen canlı türlerinin yarısından fazla yaşadığı yağmur ormanları hangi ülkede yoktur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Dünya yüzölçümünün yüzde 2'sini kaplamasına rağmen canlı türlerinin yarısından fazla yaşadığı yağmur ormanları hangi ülkede yoktur 

A- Brezilya

B- Endonazya

C- Kanada

D- Avustralya

Doğru Cevap: Kanada

Yağmur ormanları, yıllık en az 1750–2000 mm yağışa dayalı, yüksek yağış miktarı ile bütünleşik ormanlardır.
 
Ekvator'dan itibaren kutuplara doğru 23° kuzey 27° güney enlemleri arasında yer alan tropikal yağmur ormanları, bütün yılı kapsayan sürekli sıcaklık ve nemlilik ile sürekli olarak büyüyen geniş yapraklı ağaçlar karakterize eder. Ağaçlar bütün yıl yapraklarını bir yandan dökerlerken, diğer yandan yenilerini sürdükleri için, sürekli yeşil ormanlar da denilir.
 
Yağmur ormanları; ilk görünüşte çok kesif bir bitki örtüsüne sahip olup, liyan ve epifit bitkiler bakımından son derece varsıldır. Bu gür flora içinden güneş ışınlarının toprağa ulaşması çoğu yerde mümkün değildir. Bitki örtüsü yoğunluğundan dolayı ağaçların üst kısımlarına düşen güneş ışığının yalnızca % I'i ormanın alt kısımlarına ulaşabilir. Ormanların daha gevşek olduğu yerlerde ise orman altı ancak öğle vakti biraz aydınlanabilir. Ormanların içleri çok yerde zifiri karanlık ve tam bir sessizlik içindedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.