Dünyadaki aktif volkanlar

Dünyadaki aktif volkanlar
Dünyadaki aktif volkanlar, depremlerin sık görüldüğü yerler, levha sınırları ve sıcak su kaynaklarının dağılışı

KİLAUEA, HAWAİİ

Halema'uma'u kraterini izleyebileceğiniz, zirveden sonsuzluk hissiyle birlikte okyanusun dört bir yanına bakabileceğiniz bu yer özellikle dağcıların çok sevdiği rotalar arasında yer alıyor.

EYJAFJALLAJÖKULL, İZLANDA

Adı dahi zor edilen Eyjafjallajökull, 2010 yılında patladığında Avrupa'da hava trafiğini günlerce etkilemiş, yüzlerce uçuşun iptaline neden olmuştu.

ETNA, SİCİLYA

Akdeniz'in en büyük adası olan Sicilya'da bulunan Etna, sık sık faaliyete geçen bir kent. Tarihi Catania şehrinin hemen yanında yer alan Etna yanardağı hem bölge halkı hem de araştırmacıların yoğun ilgi gösterdikleri bir yer. 2.700 metreye kadar araçlarla çıkılabilen dağın zirvesine erişmek için sonrasında uzun bir yürüyüşe katlanmak gerekiyor.

ERTA ALE, ETİYOPYA

Tehlikeli bölgelerden geçilmesi gerektiği için güvenlik görevlileri eşliğinde gidilmesi tavsiye edilen Erta Ale, Afrika kıtasının en aktif yanardağlarından biridir. Dağcılar Erta Ale'nin zirvesine gündüz katlanılamaz seviyelere ulaşan sıcak hava nedeniyle genellikle gecenin ilerleyen saatlerinde tırmanış gerçekleştirmekte.

BROMO DAĞI, CAVA

Endonezya'nın Cava adasında bulunan Bromo yanardağı, dünyadaki aktif volkanlardan biri. Bromo Tengger Semeru Milli Parkı sınırlarında bulunan Bromo Dağı'na gidebilmek için biraz meşakatli bir yolculuğa katlanmanız gerekebilir. Önce milli parka özel araç ya da toplu taşıma ile ulaşıp ardından da dağın eteklerinize sağlam ekipmanlarınız eşliğinde tırmanış gerçekleştirebilirisniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.