Dünyanın en pahalıya satılan elması ne renktir

Dünyanın en pahalıya satılan elması ne renktir
132,5 karat olarak çıkarılan işlemesi 2 yıl süren 59,6 karat olarak 71,2 milyon dolara Guinness Dünya Rekoruna göre, Dünyanın en pahalıya satılan elması ne renktir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 6 Mayıs Cumartesi 672. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Ahsen Genç İstanbul'den katılıyor.

Soru : Dünyanın en pahalıya satılan elması ne renktir, 132,5 karat olarak çıkarılan işlemesi 2 yıl süren 59,6 karat olarak 71,2 milyon dolara Guinness Dünya Rekoruna göre, Dünyanın en pahalıya satılan elması ne renktir?

A- Yeşil

B- Lacivert

C- Pembe

D- Sarı

Doğru Cevap: Pembe

Soruya Lacivert cevabı verdi ve elendi 15.000 TL kazandı.

Dünyanın en büyük elması satıldı: 71 milyon dolar

"Pembe Yıldız" olarak bilinen 59.60 karatlık nadir bir elmas, Hong Kong'da düzenlenen açık artırmada 71 milyon dolara satıldı.
Hong Kong'da düzenlenen bir açık artırmada dünyanın en büyük pembe elması satıldı. Sotheby's müzayede şirketi, bir mücevher mağazası tarafından satın alınan elmas için düzenlenen açık arttırmanın 5 dakika sürdüğünü açıkladı. 71 milyon dolara satılan elmas Türk Lirasıyla 260 milyon lira değerinde.
 
TAHTINI KAPTIRDI
Daha önce 2013'te Cenevre'de 83 milyon dolara satılan elmas alıcının parayı ödeyememesi sebebiyle elde kalmıştı. En pahalı elmas rekoru, geçen yıl Mayıs ayında 50 milyon dolara satılan "Oppenheimer Blue" adlı taşa aitti. Bu satışın ardından Oppenheimer Blue tahtından oldu.
 
AFRİKA'DA BULUNMUŞTU
İşlenmemiş haliyle 132.5 karat olan Pembe Yıldız, De Beers tarafından 1999'da Afrika'daki bir madende bulunmuştu. Elmasın kesimi ve cilalanması 2 yılı bulmuştu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
35 Yorum