e-ALES başvuruları ne zaman? e-ALES nedir?

e-ALES başvuruları ne zaman? e-ALES nedir?
ÖSYM sınav sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Yeni düzenleme ile birlikte adaylar dijital ortamda ALES sınavına girebilecek. Peki e-ALES nedir? e-ALES sınavı ve başvuruları ne zaman yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar olacak?

ÖSYM sınav sisteminde yaptığı değişikliklere bir yenisini daha ekledi. Düzenlemeye göre YDS'den sonra ALES'de dijital ortamda gerçekleştirilecek. Peki e-ALES nedir, ne zaman, başvuruları ne zaman başlıyor? sorularının yanıtları merak edilirken e-ALES'te soru sayısı 160 olarak belirlendi. Sınav süresi 180 dakika olarak açıklanırken e-ALES sınav ücretinin 200 TL'den fazla olması bekleniyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, yaptığı açıklamada ise "Adayların sisteme aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak'ta 'Örnek Deneme Sınavı' yapacağız" dedi.

E-ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

e-ALES, 11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav dijital ortamda gerçekleştirileceği için adaylar sınav sonucunu aynı günde öğrenebilecek.

2017 yılında 2 adet sınav yapılacaktır. İlk sınav 11 Şubat, ikinci sınav ise 27 Temmuz tarihinde yapılacaktır.

E-ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

e-ALES için başvurular ilk sınav için 20 Ocak - 2 Şubat 2017 tarihinde yapılacak. İkinci sınav başvuruları ise 6-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-ALES DENEME SINAVI NE ZAMAN?

e-ALES'e girecek adayların tecrübe kazanmaları için 28 Ocak 2017 tarihinde deneme sınavı yapılacak. Deneme sınavının başvuruları 6 ocak 2017 bugün başlarken sınav ücreti 20 TL.

Normal sınav ise 11 Şubat ve 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Sınav ücreti ise 200 TL civarında olmasını bekliyoruz.

E-ALES NEDİR?

e-ALES, ÖSYM sınav merkezlerine elektronik ortamda düzenlenecektir. e-ALES sınavı elektronik ortamda gerçekleşse de adayların mantık ve matematik sorularını çözebilmeleri için kalem ve kağıda ihtiyaçları olacaktır. Adaylar sınav merkezinde klavyesi olmayan bir bilgisayar, kalem ve boş kağıt ile sınava girmesi beklenmektedir. Ayrıca geometri gibi üzerinde çözüm yapılması gereken soruların bulunduğu bir soru kağıdı verilebilir ya da sınav daha elektronik hale getirilerek bütün soru çözme işlemleri bir tablet üzerinde yapılabilir.

E-ALES SINAV SAATİ ve SÜRESİ

Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

E-ALES SORU SAYISI

Soru sayısı da sayısal 1 için 40 soru, sayısal 2 için 40 soru, sözel 1 için 40 soru ve sözel 2 için 40 soru şeklinde olacaktır.

e-ALES SINAV ÜCRETİ

200 TL üzerinde bir sınav giriş ücreti beklenmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.