E-okul açıldı mı, Not bilgisi düzeldi mi

E-okul açıldı mı, Not bilgisi düzeldi mi
Milyonlarca öğrenci uzun zamandır E-Okul not bilgisine ulaşamıyor. Notlara erişmek isteyen veliler ve öğrenciler "E-Okul düzeldi mi?" sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor.
E-Okul’da uzun zamandır aksaklık yaşanıyor. Öğrenciler ve veliler Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapıp not bilgisine ulaşamıyorlar. Hal böyle olunca karne notlarını önceden öğrenmek isteyen öğrenciler her gün “E-Okul düzeldi mi?” sorusunu soruyor.

E-OKUL DÜZELDİ Mİ?

Büyük bir tepkiye yol açan bu durum hala düzeltilmiş değil. MEB’den de konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yok. Öğrenci ve veliler not bilgisine ulaşmaya çalıştığında hala “Sevgili velimiz; öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir” ifadesi yer alıyor. Sorunun ne zaman düzeleceği ise muamma…
E-Okul’a giriş yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.
 
 
SOSYAL MEDYADA TEPKİ
Böyle bir uygulamaya anlam veremeyen öğrenci ve veliler tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiriyorlar. Kimileri Türkiye’nin ileri değil de geriye gittiğinden dem vururken bazıları da bu durumla alay eden tepkiler ortaya koyuyor.

e-Okul sınav sonuçları ne zaman açılıyor? E-Okul kapatma nedeni

Karnelerin dağıtılmasına sayılı günler kala sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler büyük bir şok yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuç öğrenme sayfası olan e-okul kapatıldı. Peki e-Okul ne zaman açılacak? Öğrenciler karne notlarını ne zaman öğrenebilecek.
2017 yılı itibariyle notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-Okul ne zaman açılacak? sorusu sormaya başladı. Binler öğrenci karne notunu hesaplamak için girdiği e-Okul'a erişim sağlayamaması büyük merak uyandırdı. e-Okul not sisteminin dün itibariyle birlikte erişime kapatılmasıyla birlikte öğrenciler duygu ve düşüncelerini sosyal medyadan dile getirdiler.

E-OKUL NEDEN KAPANDI?

e-Okul VBS’de karne notlarının görüntülenmemesinin sebebi öğrencilerin hangi belgeyi alacağını erkenden görmesini engellemek. E-Okul üzerinden sınav sonuçlarını görüntülemek istediğinizde ise aşağıdaki hata koduyla karşılaşacaksınız.
 
"Sayın Velimiz: öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir"

E-OKUL NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamasına karşın e-Okul sınav sonuçları sayfası karnelerin dağıtılmasından sonra açılacak.
 
E okul sistemine girişte sabah saatlerinde yaşanan sıkıntılar ise kısa sürede giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci bir kararına kadar not görüntüleme sayfasına erişemeyecek olan öğrenciler, bu esnada yalnızca devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilecek.
 
E-OKUL TWİTTER YORUMLARI
 
@hacercinarr Nasıl bi sistemsin sen e-okul..
@gizemkirkiz Benim için bittin e-okul
@bitutampapatyya e-okul senin keyfini mi beklicez yeter daa
@wyusufarslan Amma naz yaptın be e-okul
@mugee_123 Fizikten 75 aldık e-okul çöktü iyi mi
 
Sosyal medya üzerinden kullanıcılar bunun gibi birçok görüş paylaştı. e-Okul ise şimdilik karne notlarının görüntülenmesinin önüne geçiyor.

E-OKUL'A EN KOLAY NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.
 
Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.