E Okul ne işe yarar

E Okul ne işe yarar
E okul ne işe yarar sorusuna verilen en kısa cevap, velilerin öğrencilerine ait not bilgilerine güncel olarak erişmesini sağlamaya yarar olmaktadır. Bu sistem güvenli bir sistemdir. Günümüzde eğitim son derece önemlidir.
Eğitimle ilgili her durum, hayatın tüm alanlarında insanın karşısına çıkmaktadır. Alınan diplomalar, okuldaki not sıralaması, başarı durumu gibi tüm detaylar, iş hayatında önem kazanmıştır. Bunun için de ilkokuldan başlayarak öğrencinin okulla ilgili bilgilerine ulaşabilmek ve kötü bir gidiş olduğunda erkenden yardım almak için e-okul sisteminin düzenli olarak kullanılması gereklidir. Günümüzde insanlar tüm merak ettiklerini internet üzerinden öğrenebilmektedir. Çocukların okulu durumu da ailelerin en çok merak ettiklerinin başında gelmektedir. Günümüz iş koşullarında anne ve babaların günün her saatinde okula gidebilmesi mümkün değildir. İşte e-devlet sistemi, başta çalışan aileler olmak üzere tüm ailelerin çocukların okul durumu ile ilgili ilk elden öğrenmesini sağlayan bir sistemdir. Burada yer alan tüm bilgiler, öğretmen ve okul idarecileri tarafından doldurulan bilgilerdir.

E Okul Ne İşe Yarar Denildiğinde Verilen Cevaplar

E okul ne işe yarar denildiğinde, öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlarını, yaptığı özürlü ya da özürsüz devamsızlıklarını, performans ödevlerinden aldığı notlarını, karne notlarını, davranış puanlarını öğrenmeye yarar denilebilmektedir. Ayrıca e-okul sisteminde bireysel ya da toplu olarak yapılan duyuruları da görmek mümkündür. Bunun yanı sıra e-okul sistemi üzerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarına da ulaşmak mümkündür. Bu sisteme giriş yapabilmek için sadece internet teknolojisi gereklidir. İnternetin olduğu her yerden e-okul sistemine kolaylıkla girilebilmektedir. E-okul, öğrenci velilerinin çocuklarını takip etmelerini kolaylaştırdığı gibi öğretmenlere de büyük kolaylıklar getirmiştir. Öğretmenler, yönetim bilgi sistemi üzerinden öğrenci ile ilgili tüm bilgileri girebilmektedir. Öğrenci ve veliler de bu bilgilere e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden görebilmektedir.

Öğrenciye Ait Tüm Bilgilere Ulaşılabilmektedir

E okul ne işe yarar denildiğinde, öğrenciye ait bütün bilgilere ulaşmaya yarar denilebilmektedir. Örneğin devamsızlık bilgisi, yazılı notları, sözlü notları, varsa nakil durumu, haftalık ders programı, derse giren öğretmenlerin bilgisi, sınav tarihleri, rapor bilgisi, ödev notu bilgileri gibi çok sayıda bilgiye e-okul sisteminden ulaşmak mümkündür.

1
8
14
3
6
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.