E-Okul VBS’ye Yeni Bir Özellik Daha Eklendi

E-Okul VBS’ye Yeni Bir Özellik Daha Eklendi
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde çok farklı istatistiksel veriler de artık sistem üzerinden görülebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eklenen yeni özelliğe göre, bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri de e-Okul VBS’de görebilecek.

MEB, e-Okul VBS’ye öğrenci ve velileri çok sevindirecek bir özellik daha ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri e-Okul VBS’ye ekledi.

Öğrenciler, notlarının sınıf ortalamasının üstünde ya da altında olduğunu, e-okul veli bilgilendirme sisteminin “not” bölümünden görebilecek.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlık öğretmen ve öğrencilerin her türü okul bilgilerini öğrendiği e-okul.meb.gov.tr web sitesi ara yüzünü yenileme çalışmalarını tamamladı.

Bakanlığın e-okul sisteminde öğrencilerin derslerdeki yazılı notlarını öğrenebildikleri sisteme yeni bir bilgi daha eklendi. Buna göre, ders notu, devamsızlık ve nakil durumları gibi işlemleri takip edebilirken, yeni eklenen bir özellikle bir dersten alınan notun, sınıf ortalaması ile mukayesesi de mümkün hale geldi.

e-okul tüm tarayıcılarda görüntülenebilecek

Diğer yandan daha önce internet explorer dışındaki tarayıcılarda görüntü bozukluğu ve işlem hataları veren e-okul sitesi, bu hatalardan arındırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmalar neticesinde e-okul sistemi bütün tarayıcılarda kullanılabilir hale geldi.

e-Okul VBS nedir?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile evebeynler çocuklarının eğitim durumlarını yakından takip edebiliyor.  E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, çocuklarının notlarını ve devamsızlık durumlarını anında öğrenebiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

Aynı zamanda e okul veli bilgilendirme sisteminde e okul müdürü gibi yetkililerin öğrenci velilerine iletmeyi arzu ettikleri duyurular da ilan edilir. Bu duyurular bireysel veya toplu olabilmektedir.

E-Okul Sistemi sayesinde kolayca ulaşılabilen bilgiler şunlardır;

Ders Programı; Öğrencinin haftalık ders programının, ders saatlerinin, dersin sahibi öğretmenin bilgilerinin yer aldığı bölümdür.

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar…

Not Bilgileri: Öğrencinin sınavlarda, proje ödevlerinde elde ettiği notların girildiği bölümdür.

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten hangi tarihte sınav olacağı veya aldığı proje ödevinin son teslim günü gibi bilgiler bu bölümde yer alır.

Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla belirlenen 11 basamaklı vatandaşlık numarasıdır. Ancak bazı öğrencilerin T.C. Kimlik Numarası yok ise bu öğrenciler için e-Okul sistemine girişlerini sağlamak amacıyla verilen geçici numaranın yer aldığı bölümdür.

Öğrenci Okul No: Öğrencinin okula kaydının yapıldığı vakit verilmiş olan numaradır. Bu sisteme giriş için şart olan bir bilgidir.

Öğrenci yada Veli e okul sistemi sayesinde eğitimlerine ilişkin birçok veriye erişebilirler.

E-okul Veli Bilgilendirme sistemin sorgulama ekranında bulunan;

1 – Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu girmelisiniz.

2 – Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını yazın.

3 – Numaralı bölgeye ise öğrencinin Okul Numarası girin. Bu sayede sisteme girişiniz gerçekleşir ve yukarıda paylaştığımız bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sisteme giriş sırasında sorun yaşamamak için aşağıdaki adımları izlediğinizden emin olunuz.

Caps Lock tuşunun açık veya kapalı olduğunu kontrol edin

Güvenlik resminde çıkan rakamları 1. boşluğa girdiğinizden

Güvenlik rakamlarını doğru girdiğinizden

Öğrenci kimlik numarasını 2. boşluğa girdiğinizden

Öğrenci kimlik numarasını doğru girdiğinizden

Öğrenci okul numarasını 3. boşluğa girdiğinizden

Öğrenci okul numarasını doğru girdiğinizden

E-okul sistemi üzerinden geçmiş dönemlere ait öğrenim belgesi alma işlemi ;

Bilindiği gibi okulların ortaokul ve ilkokul olarak dönüşümünden sonra e-okul sistemi üzerinden öğrenim belgesi alma işlemi gerçekleştirilemiyordu. Hatta geçmişe ait öğrencilere ait bilgilere bile sadece sınıf geçme defteri menüsünden ulaşılıyordu. Sistemin raporlama bölümüne entegre edilen öğrenim belgesi alma menüsü ile artık öğrencinin TC kimlik numarası yazılarak öğrenci belgesi alınabilecek. Okullarımızda en önemli sıkıntılardan biri olan bu konu idarecilerimiz içinde aşırı iş yükü getirmekte idi. Şöyle ki bir öğrenci öğrenci belgesi almaya geldiğinde eğer öğrenci ayrıldığı sınıfı , yılı ve numarasını bilmiyorsa eski defterler tek tek bakılarak araştırılıyordu.

Öğrenci belgesi neden önemlidir ?

* Okullarda 4+4 +4 e geçilmesiyle 8.sınıflara diploma düzenlenmedi . Bu öğrencilere öğrenci belgesi verilerek liseye gönderildi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında bu işlemler sınıf geçme defterleri yardımıyla elle yapıldı.

* Geçmiş dönemlerin (2005 sonrasında olmalı. Ondan önceki öğrenciler e-okul sisteminde kayıtlı olmadıkları için yine elle yazılacak ) her hangi birinde okulla ilişiğini kesmiş bir öğrenci yeniden öğrenime devam etmek ya da başka bir sebeple ( ehliyet,kurs vs ) öğrenim belgesi almak için okullara başvurmaktadır.

E-okul’dan öğrenim belgesi nasıl alınacak ?

Sisteme kurum şifremizle giriş yapıyoruz.

Öğrenci işlemleri menüsünü açıyoruz.

Raporlama sekmesine ( Yukarıdaki yazıcı işareti ) tıklıyoruz.

Gelen sayfadan ” Öğrenim Belgesi (Ek1) Geçmiş Dönemler” menüsünün başındaki dosya işaretine tıklıyoruz.

Rapor alınacak öğrencinin TC kimlik numarasını yazarak tamam butonuna tıkladığımızda ilgili öğrencinin öğrenim belgesi ekrana çıkacaktır.

Bundan sonra tek yapacağımız işlem yazdırmaktır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.