EBA kurs 2. dönem kayıtları

EBA kurs 2. dönem kayıtları
EBA kurs kaydı başvuruları başladı. EBA öğrencilerin okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak eğitimlerine destek olacak materyalleri sunmayı amaçlıyor.

Milyonlarca öğrenci internet üzerinden EBA kurs kaydı yapmak için araştırmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını teknoloji ile birleştiren ve olanakları artıran EBA kurs kaydı hakkında birçok soru işareti var. Peki EBA kurs kaydı nasıl yapılır? EBA kurs kayıt işlemleri ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar…

EBA GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EBA KURS KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EBA kurs kayıtları için başvurular 7 – 18 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak ve ikinci dönem dersleri 3 Mart’ta başlayacak. Onun haricinde yaz dönemi kurslarının başvuruları 18 – 24 Haziran 2018 tarihleri arasına alınacak ve dersler 2 Temmuz’da başlayacak.,

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA sistemine giriş, http://www.eba.gov.tr/ adresi üzerinden yapılır. Belirtilen internet adresinde üst menüde sol tarafta yer alan “EBA DERS” sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede e-Devlet bilgileri, Mebbis bilgileri, öğrenci bilgileri, açık öğretim bilgileri ve EBAKOD ile giriş yapılabilir.

EBA KURS BAŞVURU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurs kayıt başvurularını yapmak isteyen öğrenciler kimlerin başvuru yapabileceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ortaokullar, ortaöğretim okulları, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri EBA kurs kayıtlarını yapabilir. Örgün eğitim gören öğrencilerin kurs kayıtlarını yapabilmeleri için bağlı oldukları okullardan şifrelerini almaları gerekiyor. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alarak başvurularını gerçekleştirebilir. Açıköğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezlerinden e-Kurs şifrelerini alabilir ve kurs kayıtlarını yapabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.