Eceli gelen köpek cami duvarına işer

Eceli gelen köpek cami duvarına işer
Eceli gelen köpek cami duvarına işer, bir toplulukta bütün insanların kutsal saydığı şeyleri kötüleyenler, hiçbir zaman sevilip istenmezler anlamında kullanılan bir söz.

Eceli gelen köpek cami duvarına işer (siğer), Toplumların ortak inançları ve kutsal saydıkları bazı değerler vardır. Bu değerlere uluorta saldıran, kutsal sayılan şeyleri kötüleyen ve bozan kişiler artık bulundukları yerde yaşayamaz, barınamazlar. Toplum onların cezasını verir. Böyle cezaları hak etmiş kişiler, sanki başlarına gelecek felaketi çabuklaştırmak için çevrelerine saldırır, daha büyük suçlar işlemeye başlarlar. Sözgelimi kendilerini cezalandıracak kişilere çatar bütün şimşekleri üzerlerine çekerler. Böyle hareketlerden daima kaçınmak lazımdır.

Kötülükte ısrar edip sabırları taşıran kişiler hakkında söylenir.

Eceli gelen köpek cami duvarına işer (siğer) atasözünün açıklaması, anlamı hakkında bilgi, ana fikri nedir

Bir toplulukta bütün insanların kutsal saydığı şeyleri kötüleyenler, hiçbir zaman sevilip istenmezler.

Siğmek ne demek - İşemek

Ecel nedir - Ecel (Arapça: أجل) (Sözlük anlamı: Hayatın sonu, ölüm zamanı.) İslam dininde insanın mukadder. (Allah tarafından yazılıp kararlaşmış) olan ömrünün son bulmasına denir. 

7
0
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.