Edirneliler 17 saat 34 dakika oruç tutacak

Edirneliler 17 saat 34 dakika oruç tutacak
Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre, oruç en geç Edirne'de açılacak.

Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre oruç, en geç Edirne'de açılacak.

Edirneliler En Uzun Orucu Tutacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden derlenen bilgiye göre, ilk gün en geç orucu 21.00'de Edirneliler açacak. Edirneliler, Ramazan'ın ilk günü 17 saat 34 dakika ile en uzun orucu tutacak.

Orucu En Erken Hakkarililer Açacak

Ramazan'ın ilk günü en erken Hakkarililer orucunu açacak. Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı, 83 dakika olacak. Bir anlamda Hakkarili teravih namazını kılmaya hazırlanırken Edirneli iftar sofrasına oturacak.

En Fazla Orucu Amerika Ve İskandinav Ülkeleri Tutacak

Coğrafi konumları nedeniyle, dünyada en fazla süreyle orucu Amerika'da ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutacak.

Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde oruç süresi neredeyse 19 saati buluyor. Saat 22.49'da orucunu dualarla açacak olan Norveç'in başkenti Oslo'da yaşayan bir Müslüman, 02.46'ya kadar sahuru yapmış olacak.

ALASKA'DA İFTARLA İMSAK ARASINDA 3,5 SAAT VAR

Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 18 saati buluyor. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin orucunu en geç açan ili Edirne'den bir saat sonra iftar yapacak.

İftarla imsak arasında 3 saat 27 dakika bulunan ABD'nin eyaletlerinden Alaska'nın Anchorage bölgesinde akşam ezanı 23.48'de okunacak.

Soydaşların yaşadığı Sofya'da ilk iftar, saat 21.14'te, Kırcaali'de 21.02'de, Filibe'de 21.06'da, Varna'da 20.58'de yapılacak. Batı Trakya'daki İskeçeli Müslümanlar saat 21.02'de, Gümülcine'deki Müslümanlar ise 21.00'de oruçlarını açacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.