Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası

Ehliyetsiz Araba Kullanmanın Cezası
2017 yılı güncellenen trafik cezalarına göre trafikte ehliyetsiz yakalanmanın cezası belli oldu. Ehliyetsiz araba kullanmanın cezası kaç lira ne kadar?
18 yaş altı ehliyetsiz araç kullanma cezası, ehliyetsiz araç kullanma cezası iptali, ehliyetsiz araç kullanma cezası 2017, ehliyetsiz araç kullanma ve kazaya karışma, ehliyeti yanında bulundurmama cezası, ehliyetsiz araç kullanma cezası taksitlendirme, ehliyetsiz araç kullanma cezası ödenmezse, ehliyet bulundurmama cezası 2017 ne kadar? Detaylar....

Ehliyetsiz araba kullanmanın Cezası ne kadar:

2017 yılında trafikte işlenen suçlara verilecek cezalar caydırıcılık özelliği taşıyacak cinsten. Eğer ehliyetiniz yoksa yada polis tarafından ehliyetinize el konulmuş ise trafiğe çıkmayın derim. Neden mi? Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1.763 TL. Sürücülerimize uyarımız lütfen trafiğe ehliyetsiz çıkmayalım.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANAN BİN 763 LİRA CEZA ÖDEYECEK

Araçlarının muayene süresini geçirenlere 95 lira ceza verilecek.
 
2017'de muayene istasyonları işletme şartlarına uymaz ya da gerektiği şekilde araçları muayene etmezse ilkinde 6 bin 989, ikincisinde 11 bin 658 ve üçüncüsünde 23 bin 318 lira para cezası ödeyecek.
 
Sürücü belgesiz araç kullanmanın cezası bin 763 lira olacak, kırmızı ışık kuralına uymayanlara 206 lira ceza kesilecek.
 
Bulundurması zorunlu olduğu halde aracında emniyet kemeri bulundurmayan veya kullanmayanlar ile motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikleti kasksız ve gözlüksüz kullananlara 95'er lira ceza verilecek.
 
Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısız şekilde sürene, aracından bir şey atana ya da dökene, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanana 95 lira para cezası uygulanacak.
 
Trafik işaretçilerine uymayanlar 206, trafik işaret ve levhalarına uymayanlar 95 lira ile cezalandırılacak.
 
Hususi otomobili 0,50, hususi olmayan otomobilleri 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanan sürücülere ilkinde 876 lira, ikincisinde bin 98 lira, üçüncüsünde ve daha fazlasında bin 763 lira para cezası uygulanacak.
 
Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullananlara 4 bin 514 lira ceza verilecek.
 
Uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını veya alkolün kandaki miktarını tespit için gereken teknik cihazları kullanmayı reddeden sürücülere 2 bin 507 lira para cezası kesilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum