Elektrik akımı nereden, nasıl geçer

Elektrik akımı nereden, nasıl geçer
Elektrik akımı nereden, nasıl geçer konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Elektrik akımı nereden, nasıl geçer

Ödev cevabı kısaca : Elektrik akımı, bir devre içindeki elektrik yüklerinin hareketinden oluşur. Elektrik akımı, bir enerji kaynağından (genellikle bir pil veya bir prizden) devreye sağlanan gerilim farkı sayesinde devre içindeki iletken bir yolu takip eder. Elektronlar, bu gerilim farkı yönünde iletkenler boyunca hareket ederek akımı oluştururlar. Akım, bir devre boyunca sabit bir hızda değil, devrenin direncine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Elektrik akımı, iletkenler aracılığıyla, enerji kaynağından alıcıya doğru hareket eder. Elektrik yükünün net hareketi olarak isimlendirilebilir. Elektronların negatif yönden pozitife doğru hareket ettiklerini biliyoruz. Elektronların bu şekilde hareket etmeleri elektrik akımı olarak isimlendirilmektedir. Ancak elektrik akımı pozitif kutuptan negatif kutba doğru ilerler. Elektronlar arasında olan bu enerji “akım” ismini alır. Elektrik akım birimine Amper denmektedir. Bir iletkenin herhangi bir yerinden saniyede 1 coulomb akım geçtiğinde akım şiddeti 1A olur. Elektrik akımı, elektrik yüklerinin bir doğrultu üzerinde hareket etmesiyle oluşur. Elektrik akımı, elektrik devrelerinde iletkenler aracılığıyla taşınır ve farklı elemanlarla yönlendirilir. Elektrik akımı, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır ve pek çok cihazın çalışmasını sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.