Elektronik devre elemanlarından hangisinin bulunmasıyla mikroişlemci kuşağı başlamıştır

Elektronik devre elemanlarından hangisinin bulunmasıyla mikroişlemci kuşağı başlamıştır
Elektronik devre elemanlarından hangisinin bulunmasıyla mikroişlemci kuşağı başlamıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Elektronik devre elemanlarından hangisinin bulunmasıyla mikroişlemci kuşağı başlamıştır?
a) Kondansator
b) Transistör
c) Direnç
d) Lamba
e) Bobin

Cevap : Transistör
(B seçeneği Transistör doğru cevaptır. Elektronik devre elemanlarından Transistör bulunmasıyla mikroişlemci kuşağı başlamıştır.

1948’de transistörlerin keşfi ile birlikte bilgisayarların gelişimi iyice hızlandı. Transistörler televizyonlarda, radyolarda ve bilgisayarlarda kullanılan büyük ve hantal vakum tüplerinin yerlerini aldılar. Transistörlerin bilgisayarlarda kullanılmaya başlanması ile daha küçük, daha hızlı ve önceki modellere göre daha az enerji tüketen modeller ortaya çıktı.

Transistörler, vakum tüplerine göre daha az enerji tüketmesine ve daha az yer kaplamasına rağmen bir mikroişlemcinin yapacağı işlerde milyonlarcasının kullanılması gerekir. Transistörün fiziksel boyutları, vakum tüpler kadar çok olmasa da üretimde yine sorun olarak görülmektedir.

1958 yılında Texas Instruments’deki mühendislerden Jack Kilby, tümleşik devreyi geliştirerek bu sorunu çözmüştür. Böylece daha küçük boyutlarda daha çok transistör kullanılabilir hâle gelmiştir. Sonuçta bilgisayarlar küçük bir yonga üzerine daha fazla bileşenin katılmasıyla küçülüp daha fazla işlemi hızla yapar hâle gelmiştir.

1
22
3
5
3
24
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.