Elementler adlı 13 ciltlik eserin yazarı Geometrinin babası olarak bilinen İskenderiyeli Antik Çağ Matematikçisi kimdir

Elementler adlı 13 ciltlik eserin yazarı Geometrinin babası olarak bilinen İskenderiyeli Antik Çağ Matematikçisi kimdir
Elementler adlı 13 ciltlik eserin yazarı Geometrinin babası olarak bilinen İskenderiyeli Antik Çağ Matematikçisi kimdirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Elementler adlı 13 ciltlik eserin yazarı Geometrinin babası olarak bilinen İskenderiyeli Antik Çağ Matematikçisi kimdir

A- Heraklitos

B- Arşiment

C- Demokritos 

D-Öklid

Doğru Cevap: Öklid

Geometrinin kurucusu kimdir? Öklid geometri biliminin kurucusu olarak sayılır ve yazdığı 'Elemanlar' adlı kitap geometrinin sistemli bir bilim haline gelmesine öncülük etmiştir.
Yunanca bir kelime olan geometri, kelime anlamı olarak yerin ölçülmesi demektir. Geometri çok eski çağlardan beri vardı. Ancak geometri ismi, bu ilmin ilk sistematik hale gelmeye başladığı eski Yunanlılarda verilmiş olup, aksiyomatik bir bilim haline gelmesine rağmen, halen kullanılmaktadır. İ.Ö. 1700 yılından kalma bir Mısır papirüsünün üzerinde, Ahmes adlı bir yazar tarafından yazıldığı anlaşılan şu satırlar vardı: “Bir uzunluk, kendisinin yedide biri kadar bir başka uzunlukla toplandığında ortaya çıkan sonuç 19 olduğuna göre, acaba bu uzunluğun kendisi ne kadardır?” Ahmes adlı yazar, aynı papirüsün üzerinde, sorunun çözümünü rakamlarla değil, belirli birtakım sembollerle yapıyordu. Bu örnek, bugün bilinen cebir kavramının ilk örneğidir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
3
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.