En Güzel Öğretmenler Günü Şiirleri

En Güzel Öğretmenler Günü Şiirleri
Haftaya 24 Kasım Öğretmenler günü, bu önemli gün olan öğretmenler günü vesilesiyle en güzel öğretmenler günü şiirlerini sizler için derledik

Bizlerin bugünlere gelmesinde önemli rolleri olan öğretmenlerimizin öğretmenler günü sebebiyle, onlara bir öğretmenler günü şiiri göndermek ya da bir öğretmenler günü mesajı yollamak isteyebilirsiniz. Dilerseniz öğretmenler günü şiirleri aktaralım.

Öğretmenler Günü Anlamı Önemi ve Öğretmenler Günü Şiirleri

Öğretmenlik hayattaki en kutsal görevlerden biridir. Çünkü insan yetiştiren ve insanın geleceğini yönlendiren bir meslektir. Öğretmen toplumun geleceğini belirleme vazifesini bünyesinde bulunduran kişidir. İnsanın en yüce mahluk olmasının sebebi müthiş donanımlı bir düşünce yetisinin olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yine insan en hırçın ve kötülükler sergileyebilecek doğaya sahip varlıktır. Bu nedenle insanlar eğitilmeli ve doğruya yönlendirilmelidir. Eğitimleri sayesinde iyiyi ve doğruyu öğrenir ve toplumda birlikte yaşamak için gereken uyumu kavrar. Bu yetilerini insanlara kavuşturan öğretmenler kutsal olmayı hak ederler.

“Bir insanın kötülük yapmasını engelleyip iyilik yapmasını sağlamak, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü de öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koyar. Şimdilerde tüm mesleklerin ekonomik karşılığı esas tutulurken öğretmenlik mesleği tamamen ideal uğruna topluma yararlı olmak adına seçilen bir meslektir. Öğretmenler her daim heyecanlı ve hedefleri uğruna çalışan yüce insanlardır.

Öğretmenler Günü İle İlgili Şiirler

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Sevgili öğretmenim,
İnan sen bir ışıksın.
Yanarsın gece gündüz.
Aydınlatırsın bizi.

Doğruyu, güzeli,
Bize sen öğretirsin.
Vatanıma sevgiyi,
Kalbimize sen korsun.

Çevreni aydınlatır,
Bir mum gibi erirsin.
Anne – baba gibisin,
Bizi, bağrına hep basarsın.

Fethi BOLAYIR

ÖĞRETMENİM

Güler yüzlü öğretmenim,
Bir tanesin, canım benim.
Masallarla bilmeceler,
Anlatırsın neler neler…

Kalemimi tutamazken
Kitabımı açamazken
Bir de baktım yazıyorum,
Sular gibi okuyorum.

Çalışıp iyi olmayı,
Koşup el ele vermeyi,
Bu güzel yurdu sevmeyi
Sen öğrettin öğretmenim.

Bizde pek çok emeğin var,
İçimizde çok yerin var
Yetiştirdin hepimizi,
Ver öpelim elinizi

Süleyman KARAGÖZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.