En kolay ve sağlıklı kilo verme yöntemleri

En kolay ve sağlıklı kilo verme yöntemleri
Bedenlerinizi olduğunuz gibi sevdiğinizi biliyoruz. Fakat elimizde olmayan bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşabilir ya da sadece birkaç kilo versem fena olmaz diyebiliriz. İşte tam burada devreye “diyet” giriyor
SADECE kilo vermek için değil, sağlıklı ve kaliteli yaşamak için uygulamanız gereken bu kolay ve sağlıklı yöntemleri birlikte inceleyelim.

Bol Bol Su İçin

Günlük ortalama 10 bardak su için. Alışkanlık haline getirdiğinizde metobolizma hızınızı yüzde 24-30 oranında arttırıyor ve bu da daha çok kalori yakmanıza imkan veriyor.
 
Yumurta Tok Tutar
Sabahları tahıl ağırlıklı bir kahvaltı edin ve yumurtayı sakın unutmayın. Tok tutarak gün içinde daha az kalori almanıza ve kilo vermenize yağ oranınızın azalmasına yardımcı olur.

Ara Öğünlerde Bisküvi ve Çikolatadan Uzak Durun

Bir anda bastıran açlık hissinizi gidermek için bisküvi, çikolata vb. gibi paketlenmiş ürünlerden uzak durun. Onun yerine yoğurt, salata, kuruyemiş gibi daha sağlıklı besinler tüketin ve kalıcı yağlardan kurtulun.
 
Daha Yavaş Çiğneyin
İlk öğütme ağzımızda başlar ve midemiz öğütülen bu besinleri daha hızlı eritir. Uzmanlar tokluk sinyallerinin beyne gitmesinin en az 15-20 dakika olduğunu söylüyorlar. Siz bu süre zarfında belki 2 porsiyon besini tüketmiş olacaksınız. Yavaşlayan ve tembelleşen metabolizmanız bir süre sonra çalışmamaya başlayacak ve hızla kilo alacaksınız. Fakat daha sakin çiğneyerek daha hızlı kalori yakabilirsiniz.

Yeşilliklere Ağırlık Verin

Dürümler, pilavlar ve yediğimiz o güzel etli yemekleri düşünün bütün o besinler midemizde sadece % 10- 15 oranında bir alanı kaplıyor. Fakat sağlıklı sebze ve meyveler midemizin doluluk oranını neredeyse % 100' e kadar çıkarabiliyor. Tokluk hissi veren bu besinleri bol bol tüketerek daha sağlıklı kalori yakabilirsiniz.
 
Egzersiz Yapın
Sporu ve egzersizi su içmek yemek yemek gibi insan sağlığına çok yararlı olan bir durum haline getirin. Yaptığınız diyeti bu sayede daha kalıcı ve sağlıklı hale getirmiş olursunuz.

Acı Biberi Eksik Etmeyin

Eğer önemli bir sağlık probleminiz yoksa genelde acı biberlerde bulunan kapsaisini eksik etmeyin. Metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.
 
Protein İçeren Yiyecekler Tüketin
Tavuk göğsü, barbunya, kuruyemiş, brokoli, muz ve tam yağlı süt bunlardan sadece bir kaçı. Ara öğünlerde de tüketebileceğiniz bu besinler size tokluk hissi vererek daha hızlı kalori yakmanıza yardımcı olur.

Yeşil Çay ve Kahve İçin

Kateşin adı verilen çok güçlü antioksidanlarla dolu olan yeşil çay kafeinle birlikte yağ yakmaya ve metolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
 
Şekerli İçeceklerden Uzak Durun
İşlenmemiş ve paketlenmemiş gıdalardan uzak durarak kalıcı kilo verebilir ve sağlık yaşam tarzına sahip olabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.