Farklılıklara karşı ön yargılı olmanın toplumsal uyumu nasıl etkilediğini ifade ediniz

Farklılıklara karşı ön yargılı olmanın toplumsal uyumu nasıl etkilediğini ifade ediniz
Farklılıklara karşı ön yargılı olmanın toplumsal uyumu nasıl etkilediğini ifade ediniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar, bilmediklerine ve görmediklerine karşı ilk olarak ön yargılı bir şekilde davranırlar. Bu toplumlar için de böyledir. Farklı ülke toplumlarının birbirine karşı ön yargılara sahip olması mümkündür. Bunun önüne geçmek için ülkelerin uluslararası olarak birbirine yaklaşması sosyal ve kültürel ilişkiler kurması gerekir.

Farklı ülke toplumlarının birbirine karşı ön yargılarının ortadan kalkması uluslararası ilişkileri olumlu yönde etkiler. Farklı kültür ve sosyal faaliyetleri görmek, tanımak ve yaşamak ülkelerin toplum olarak ön yargılarını kırar. Böylece uluslararası ilişkiler sosyokültürel ve ekonomik olarak gelişmeye başlar. Böylece toplumlar kalkınır.

1508
2606
784
1004
1037
1441
1104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.