Fatih Projesi'nden kötü sinyal

Fatih Projesi'nden kötü sinyal
Teknoloji şirketi yöneticisi Müjdat Altay çarpıcı açıklamalarda bulundu...
Teknoloji şirketi Netaş’ın Üst Yöneticisi Müjdat Altay , Fatih Projesi 'nde uygulamanın iyi gitmediğini vurguladı. Bugün'ün haberine göre, Altay,“Proje sadece tablet ve akıllı tahtaya dönüştü. Oysa önemli olan içerik yazılımıydı, harekete geçilmeli" dedi.
 
İşte Altay'ın açıklamalarından satır başları:
 
"FA­TİH PROJESİ ro­je­si, Tür­ki­ye­’yi ya­zı­lım­da öne çı­ka­rır mı?
 
Bu pro­je 4 se­ne ön­ce ko­nul­muş ha­ri­ka bir pro­je­dir as­lın­da. Ama uy­gu­la­ma­sı hiç de iyi git­mi­yor. Sa­de­ce, “a­kıl­lı tah­ta­” ve “tab­le­t” pro­je­si ha­li­ne dö­nüş­tü. Hal­bu­ki bu­nun ya­zı­lım pro­je­si ol­ma­sı ge­re­ki­yor­du.
 
Si­zin dü­şün­dü­ğü­nü­zü pro­je­yi ya­pan­lar ne­den dü­şü­ne­me­di?

Akıl­lı tah­ta, in­ter­net eri­şi­mi doğ­ru­dur ama bu pro­je­nin üç un­su­ru ol­ma­sı ge­re­ki­yor­du; Bi­rin­ci­si net­work ya­ni her oku­la ge­niş bant in­ter­net git­me­liy­di. İkin­ci­si her sı­nıf­ta “a­kıl­lı tah­ta­” ol­ma­lıy­dı, bu da ka­bul. Bu iki­si ol­duk­tan son­ra tab­let bir ta­ne ve­ya iki ta­ne de ol­sa ve­ya sı­nı­fa tek bil­gi­sa­yar ge­lip tah­ta­ya yan­sıt­sa­nız, ih­ti­ya­cı­nız ne­dir? Tek ke­li­mey­le “i­çe­ri­k”­tir. O ço­cuk­la­rın içe­ri­ğe ulaş­ma­sı çok önem­li­dir. Bu pro­je­nin tek sa­hi­bi olup, çok kuv­vet­li şe­kil­de uy­gu­lar­sa da hiç­bir şey için geç de­ğil­dir. Bu­nun için de he­men ha­re­ke­te ge­çil­me­li."

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.